Pelicule din Chile, Germania, Ungaria şi Suedia se numără între cele nouă producţii care au fost alese de Academia de Film Americană pe lista scurtă pentru o nominalizare la „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre filmele alese se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.

Academia de Film Americană a anunţat joi seară lista scurtă a filmelor: Chile, „Una mujer fantastica”, de Sebastián Lelio; Germania, „In the Fade”, de Fatih Akin; Ungaria, „On Body and Soul”, de Ildikó Enyedi; Israel, „Foxtrot”, de Samuel Maoz; Liban, „The Insult”, de Ziad Doueiri; Rusia, „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev; Senegal, „Félicité”, de Alain Gomis; Africa de Sud, „The Wound”, de John Trengove; Suedia, „The Square”, de Ruben Östlund.

Între marile absenţe, din punctul de vedere al criticilor, se numără „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, propunerea Franţei, care a câştigat Marele Premiu la Cannes, şi „First They Killed My Father” al Angelinei Jolie, care reprezenta Cambodgia, film ce a primit câteva nominalizări la premiile Globurile de Aur.

Propunerea de anul acesta a României a fost „Fixeur”, al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru.

Lista scurtă a fost întocmită după ce 92 de ţări şi-au înscris propunerile. Filmele selectate vor fi prezentate comitetelor la New York, Los Angeles şi Londra, care vor vota nominalizaţii ce vor fi anunţaţi pe 23 ianuarie.

Cea de-a 90a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.