Unul dintre spectatorii de la Fyre Festival din Bahamas a demarat un proces în care solicită daune de 100 de milioane de dolari de la cofondatorii evenimentului, Billy McFarland şi rapperul Ja Rule (al cărui nume real este Jeffrey Atkins), pe care îi acuză de fraudă şi de încălcarea contractului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acelaşi proces, cei doi pârâţi au fost acuzaţi că i-au expus pe spectatori la ”condiţii periculoase” în cadrul unui festival promovat ca fiind ”exclusivist”, dar despre care organizatorii ştiau din avans că urma să fie un eşec.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, ”acest eşec scandalos în privinţa pregătirilor necesare, dublat de falsitatea deliberată a pârâţilor în ceea ce priveşte ”experienţa” de pe insulă, demonstrează că Fyre Festival nu a fost nimic altceva decât o schemă de îmbogăţire rapidă, încă de la bun început”.

”Acuzaţii au intenţionat să îi aducă pe spectatori, contra unei sume totale de câteva sute de milioane de dolari, înşelându-i să zboare cu avionul pe o insulă pustie, fără hrană, adăpost şi apă curentă - şi fără să le pese absolut deloc de ceea ce ar fi putut să li se întâmple după aceea”, se afirmă în plângerea depusă la tribunal de iniţiatorul procesului.

Plângerea, depusă de avocatul Mark Geragos în numele lui Daniel Jung, unul dintre spectatorii de la Fyre Festival, afirmă că toate lacunele organizatorice ale festivalului au fost documentate şi prezentate de martori oculari şi prin mesaje publicate pe reţelele de socializare. 

”Festivalul s-a asemănat mai degrabă cu «The Hunger Games» sau cu «Lord of the Flies» decât cu Festivalul Coachella”, a adăugat iniţiatorul procesului.

Daniel Jung i-a acuzat în aceleaşi documente pe organizatorii Fyre Festival de fraudă şi încălcarea contractului, deoarece insula pe care s-a desfăşurat evenimentul, weekendul trecut, nu a fost o insulă privată deţinută de Pablo Escobar, aşa cum promiteau iniţiatorii concertelor, ci mai degrabă o insulă pustie din Bahamas acoperită cu gunoaie.

Unul dintre iniţiatorii festivalului, Billly MacFarland, a recunoscut că echipa organizatorică a fost ”puţin naivă” şi a dat vina pe circumstanţe.

Fyre Festival, un eveniment muzical ”exclusivist” organizat vineri în Bahamas, a fost anulat. Organizatorii show-ului au anunţat, sâmbătă, că vor asigura o rambursare integrală a biletelor - care au fost vândute cu preţuri de până la 12.000 de dolari - şi că vor oferi tuturor participanţilor din acest an tichete în zona VIP la ediţia din 2018

Fyre Festival a fost descris ca ”un moment cultural, creat dintr-o combinaţie de muzică, artă şi gastronomie”, timp de două weekenduri, pe insula Exumas din Bahamas.

Biletele au fost vândute cu preţuri de până la 12.000 de dolari şi au inclus tariful pentru o cursă aeriană din Miami şi o cazare într-un ”dom geodezic”, alături de o serie de activităţi inedite, precum şedinţe de yoga şi plimbări în caiac.

Evenimentul a fost însă anulat din cauza unor deficienţe organizatorice grave - probleme privind securitatea invitaţilor şi anularea zborurilor de întoarcere în Statele Unite.

Participanţii au descris evenimentul prin sintagme precum ”un dezastru complet”. 

Mulţi dintre participanţii la Fyre Festival s-au plâns pe reţelele de socializare de condiţiile găsite pe acea insulă şi au spus că fost jefuiţi şi că au rămas înfometaţi şi abandonaţi în Bahamas, temându-se pentru siguranţa lor.

Grupuri numeroase de modele de pe Instagram au fost forţate să se adăpostească în aeroporturile de pe insulele învecinate, după ce au ajuns la faţa locului şi au descoperit o penurie îngrozitoare de alimente, localnici violenţi, spaţii de cazare ce oferă condiţii înspăimântătoare şi câini vagabonzi care mişunau în zonă.

Vineri, pe reţelele de socializare au apărut o serie de informaţii, potrivit cărora întregul festival ar reprezenta de fapt ”o escrocherie elaborată”, după ce trupa Blink-182 s-a retras, brusc, din line up-ul evenimentului. ”Nu suntem încrezători că suntem în posesia acelor lucruri de care avem nevoie pentru a oferi acea calitate a concertelor pe care o oferim întotdeauna fanilor noştri”, au transmis membrii trupei americane. Grupul Blink-182 ar fi trebuit să susţină un concert la Fyre Festival alături de alte nume mari din industria muzicală, precum Skepta, Major Lazer, Disclosure şi membrii grupului hip-hop înfiinţat de Kanye West - G.O.O.D. Music.

Fyre Festival ar fi trebuit să fie cel mai spectaculos şi strălucitor eveniment muzical al anului, oferind toate acele oportunităţi de a face un număr record de selfie-uri la care ar putea să viseze tinerii bogaţi de pe Instagram, cu corpuri modelate în sălile de fitness şi care au mare influenţă pe această platformă de socializare.

Evenimentul a fost promovat de numeroase top-modele celebre, precum Bella Hadid, Chanel Iman şi Emily Ratajkowski, care au numeroşi admiratori pe reţeaua de socializare Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.