„Ora Pământului” a fost marcată în oraşul australian Sydney, prin stingerea luminilor, sâmbătă, timp de o oră, la Operă şi Harbour Bridge, dând startul turului mondial al mobilizării pentru creşterea gradului de conştientizare în privinţa efectelor încălzirii globale, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea, care a început în Australia, în 2007, va fi sprijinită de milioane de persoane, din 187 de ţări, care vor stinge luminile, la ora 20.30 (ora locală).

„Campania are scopul de a creşte gradul de conştientizare în privinţa importanţei protejării mediului şi animalelor sălbatice”, a spus, pentru AFP, Dermot O'Gorman, directorul WWF (World Wildlife Fund) Australia, organizaţie care se ocupă de această campanie.

Acţiunea „Ora Pământului” va fi sprijinită şi de Stadionul Naţional din Beijing (cunoscut şi drept Cuib de pasăre, n.r.), Turnul Eiffel din Paris, piramidele egiptene şi Empire State Building.

În contextul înregistrării celor mai ridicate temperaturi la nivel global, O'Gorman a spus că tema evenimentului din acest an este impactul schimbărilor climatice asupra biodiversităţii şi asupra speciilor de plante şi animale.

„Peste jumătate din speciile de plante şi animale riscă să dispară în unele dintre cele mai bogate zone în biodiversitate de pe planetă, dacă vom continua în acest mod, în ceea ce priveşte încălzirea globală”, a spus O'Gorman.

Între speciile ameninţate cu dispariţia se numără urşii koala, precum şi coloniile de pinguini Adelie din Antarctica.

În timp ce stingerea luminilor în cadrul acestui eveniment reprezintă un gest simbolic, „Ora Pământului” a condus campanii de succes în ultimul deceniu, pentru interzicerea plasticului în insulele Galapagos şi pentru plantarea a 17 milioane de copaci în Kazahstan.




 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.