Filmul "Octav", în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal, în secţiunea Focus on World Cinema, care va avea loc în perioada 24 august - 4 septembrie în Canada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţiunea FOC - Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocaţia internaţională a festivalului. Scopul Festivalului Internaţional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41 ediţie, este de a încuraja diversitatea culturală, înţelegerea între naţiuni şi cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei. Festivalul promovează creaţii cinematografice şi lucrări inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spaţiu comun de dezbatere între profesioniştii din sfera filmului din întreaga lume.

"Octav" va avea premiera mondială în data de 3 septembrie, la Cinema du Parc, începând cu ora 21.00.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula "Octav" transpune o serie de imagini calde şi poetice despre România şi reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei româneşti în mediul cinematografic internaţional.

Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru şi Dramă în cadrul Universităţii din Indiana (Bloomington, IN) şi diploma de Masterat, specializarea Film , în cadrul London International Film School (UK).

Lungmetrajul "Octav” este o coproducţie România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.