Maurice Obréjan, francez cu origini româneşti, primul câştigător al unui cunoscut concurs de frumuseţe pentru bebeluşi, a murit la vârsta de 92 de ani, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laureat al primului concurs "Bébé Cadum" (1925), care desemnează cel mai frumos copil, Maurice Obréjan a murit la Paris, potrivit unui anunţ publicat sâmbătă în Le Figaro de preşedintele Les Amitiés de la Résistance. El a fost numit naşul acestei competiţii care este încă organizată de marca de produse cosmetice.

Obréjan, al cărui tată a fost român, iar mama poloneză, declara pentru AFP în 2010 că părinţii săi spuneau tuturor că el este cel mai frumos bebeluş. ”Norocul a făcut restul. Chiar şi când am fost deportaţi, prietenii mă numeau «Bébé Cadum». În ciuda circumstanţelor, eram un star”.

Evreu francez, în 1942, la vârsta de 17 ani, el a fost prins şi deportat împreună cu întreaga sa familie. A fost singurul care a supravieţuit.  

Decorat în mai multe rânduri pentru actele sale în Rezistenţă, Obréjan, fost director comercial, a povestit experinţa sa în cartea ”Un homme trois fois Français", apărută în 2005.

Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul Père-Lachaise din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.