Obiecte care au aparţinut artiştilor Liza Minnelli şi Michael Jackson, parte din colecţia producătorului David Gest, vor fi scoase la licitaţie la începutul lunii iulie, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Gest, care a fost soţul cântăreţei şi actriţei Liza Minnelli, a murit în 2016, la vârsta de 62 de ani.

John Crane, care l-a cunoscut pe producător şi care administrează acum licitaţia, a spus că vasta colecţie arată că „el a iubit cu adevărat suvenirele pop”.

Vânzarea va avea loc în Liverpool, unde Gest avea un apartament în care păstra colecţia.

David Gest a avut o bogată carieră în showbusiness. Şi-a deschis propria firmă de PR, iar primul client a fost cântăreţul soul Al Green, apoi a devenit un reputat producător muzical şi de concerte. A apărut şi în reality-show-ul „I'm a Celebrity … Get Me Out of Here” de la ITV, la trei ani după ce mariajul cu Minnelli se încheiase, iar zece ani mai târziu, în „Celebrity Big Brother”.

A început să colecţioneze suvenire la îndemnul lui Michael Jackson, care l-a convins că nu cumpără „porcării”.

În vânzarea de la Cato Crane Auctioneers, programată pentru 8 şi 9 iulie, sunt listate 800 de loturi, inclusiv biografia lui Jackson, nepublicată, scrisă chiar de Gest, o fotografie cu autograful astronautului Buzz Aldrin şi o invitaţie la nunta lui cu Minnelli. La vânzare vor fi scoase şi contracte TV ale lui Tom Jones şi 30 de ecusoane ale lui Cliff Richard. În plus, vor fi licitate numeroase fotografii, afişe, partituri şi programe de concert.

John Crane a spus că se aşteaptă ca biografia inedită să stârnească cel mai mare interes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.