O statuie dedicată fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo, ce a fost prezentată miercuri, în faţa aeroportului din Madeira, a generat amuzament şi numeroase ironii pe reţelele de socializare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atunci când municipalitatea insulei Madeira a redenumit aeroportul local în onoarea eroului local Cristiano Ronaldo, miercuri, toate privirile au fost atrase de celebrul fotbalist portughez, de patru ori câştigător al Balonului de Aur, adorat în ţara natală nu doar pentru calităţile lui de fotbalist, ci şi pentru aspectul lui fizic, asemănat de multe ori cu cel al unui fotomodel.

Însă atenţia publicului a fost atrasă de un bust din bronz al fotbalistului, realizată cu un rânjet răutăcios şi ochi exoftalmici, care a generat amuzament şi multe ironii pe reţelele de socializare. Internauţii au spus că asemănarea statuii cu celebrul fotbalist este ”cel mult discutabilă”.

”Vă lansez o provocare - sigur vă veţi simţi mai bine după ce veţi vedea această fotografie a lui Cristiano Ronaldo lângă bustul lui din bronz”, a scris pe Twitter utilizatorul Tom Sutcliffe.

”Acea statuie hidoasă a lui Ronaldo va deveni un meme pe internet în 5, 4, 3... secunde”, a scris utilizatorul Agave310.

Un alt utilizator al platformei Twitter a spus că statuia reprezintă ”cel mai glorios de îngrozitor bust” al lui Ronaldo.

Georgina Rodriguez, iubita fotbalistului portughez, în vârstă de 32 de ani, atacant al clubului Real Madrid, dar şi mama acestuia, Maria, au participat miercuri la ceremonia de redenumire a fostului Aeroporto da Madeira, care se va numi de acum înainte Cristiano Ronaldo Airport.

Statuia dezvelită miercuri este cea de-a doua operă de artă de acest fel care i-a fost dedicată celebrului fotbalist portughez, care, ocazional, este şi model.

Şi prima statuie a fotbalistului, aflată în oraşul natal al lui Ronaldo, realizată tot din bronz, a fost ridiculizată pe internet, din cauza unei lipse frapante de claritate şi unei asemănări îndoielnice cu celebrul sportiv.

”Pentru un bărbat foarte frumos, Ronaldo are parte de un ghinion înfiorător în privinţa colaborării sale cu creatorii de statui”, a scris pe Twitter utilizatorul Tom Williams. 

La evenimentul de miercuri au participat preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, premierul Antonio Costa, dar şi aproximativ 5.000 de fani.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 32 de ani, este născut la Funchal, în Insula Madeira. Internaţionalul portughez, care a câştigat de patru ori Balonul de Aur şi titlul de campion european cu Portugalia anul trecut, mai are la Funchal un muzeu şi o statuie de bronz.

Ronaldo este al doilea fotbalist care va da numele unui aeroport, după ce în 2006 aeroportul din Belfast a primit numele fostului internaţional nord-irlandez George Best.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.