O statuie dedicată cântăreţului David Bowie va fi amplasată în oraşul englez Aylesbury, unde artistul a prezentat pentru prima dată personajul Ziggy Stardust, după ce peste 650 de persoane au participat la o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea acesteia, prin care a fost strânsă o sumă de peste 100.000 de lire sterline, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele peste 650 de persoane care au participat la campania de strângere de fonduri au făcut donaţii cu valori ce s-au situat între 10 lire sterline şi 6.000 de lire sterline, iar 30% dintre acestea au provenit din afara Marii Britanii.

Obiectivul campaniei a fost atins cu 19 ore înainte de termenul limită, stabilit marţi.

Casa de discuri a interpretei Adele şi muzicianul Howard Jones s-au numărat printre cei şase donatori care au participat la campania de strângere de fonduri, donând fiecare 6.000 de lire sterline.

John Giddings, care a fost agentul lui David Bowie, a donat 5.000 de lire sterline pentru statuia artistului.

David Bowie a susţinut concerte costumat în avatarul Ziggy Stardust la clubul Friars Aylesbury în prima parte a anilor 1970. Artistul a susţinut un spectacol în acest club în septembrie 1971, când a lansat albumul ”Hunky Dory”.

Statuia dedicată lui David Bowie, care va fi realizată din bronz, va fi aşezată sub o arcadă în Market Square, la care artistul a făcut referire în ”Five Years”, melodia care deschide albumul ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust & The Spiders from Mars”.

Statuia va fi realizată de sculptorul Andrew Sinclair, care a semnat şi lucrări dedicate trupei Queen.

Pe statuie vor fi instalate difuzoare, astfel încât la fiecare oră să se audă o melodie a cântăreţului David Bowie. 

Organizatorii mai trebuie să strângă suma de 50.000 de lire sterline, despre care spun că poate fi acumulată cu uşurinţă prin granturi şi donaţii directe.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.