O replică în mărime naturală a pachebotului Titanic, prima de acest fel din lume, se află în construcţie, începând de joi, într-un parc tematic din provincia chineză Sichuan, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea Titanicului este fascinantă pentru multe persoane din China, interesul publicului asiatic crescând mai ales după premiera filmului omonim din anul 1997, cu actorii Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio în distribuţie, care a fost foarte popular în această ţară.

Regizorul peliculei, James Cameron, a construit o replică la o scală de 90% din dimensiunea reală a pachebotului, destinată filmărilor. Însă, până în prezent nu a fost construită nicio replică la dimensiunile reale pe care le-a avut Titanicul.

Miliardarul Clive Palmer a anunţat în 2012 că va construi o replică de 98% din dimensiunea pachebotului, dar proiectul nu a fost finalizat încă.

Replica din China va avea un interior care va reflecta în parte grandoarea pachebotului original. Acesta va include o sală de bal, cinema, piscină şi cabine de clasa I, dar şi Wi-Fi.

Compania a anunţat planul de a construi replica Titanicului la dimensiunea reală, în valoare de 115 milioane de lire sterline, în anul 2014, potrivit AFP.

Pachebotul Titanic, cu o lungime de 269 de metri, a fost construit în Belfast, pe şantierele Harland şi Wolff. Acesta s-a scufundat în anul 1912, după ce a lovit un aisberg, în timpul călătoriei sale inaugurale din portul englez Southampton, cu destinaţia New York. Peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în acel naufragiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.