O reclamă a companiei de produse cosmetice Rimmel, în care apare Cara Delenvigne, a fost interzisă în Marea Britanie, întrucât ”induce telespectatorii în eroare” prin folosirea unor tehnici care exagerează aspectul ”genelor periculos de îndrăzneţe” ale top-modelului, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acea reclamă, Cara Delevingne foloseşte un produs pentru gene, Scandaleyes Reloaded, iar sloganul spotului promite clientelor potenţiale ”un volum extrem (al genelor, n.r.)”.

Reclama nu precizează însă faptul că top-modelul Cara Delevingne a beneficiat în acea reclamă de inserţii individuale de gene pentru a completa spaţiile dintre firele ei de păr şi că unele dintre genele sale au fost redesenate în post-producţie, pe computer.

Advertising Standards Authority (ASA), organismul de reglementare a reclamelor din Marea Britanie, a considerat că spotul induce telespectatorii în eroare.

Acelaşi organism a decis că reclama nu poate fi difuzată în forma ei actuală.

În acea reclamă, o voce înregistrată în studio, spune: ”Rimmel v-o prezintă pe Cara Delevingne care poartă noul rimel Scandaleyes Reloaded. Gene periculos de îndrăzneţe. O nouă perie asigură o densitate maximă pentru a vă ajuta să aveţi gene individuale şi negrupate. Volum extrem... pentru un produs extrem”.

Coty UK, grupul care deţine brandul Rimmel, spune că reclama prezintă noul produs cu acurateţe şi că genele modelului Cara Delevingne erau deja ”voluminoase şi lungi” atât înainte, cât şi după utilizarea inserţiilor suplimentare de gene.

Reprezentanţii Coty UK consideră că au folosit inserţii de gene ”doar pentru a umple spaţiile libere şi pentru a crea o linie uniformă de gene”, adăugând că această tehnică este ”în concordanţă cu practicile din industria modei”.

Cara Jocelyn Delevingne, născută pe 12 august 1992, este un fotomodel, actriţă şi cântăreaţă engleză. În 2012 şi 2014, a câştigat premiul "Modelul anului" din partea British Fashion Awards şi a apărut în prezentările de modă ale unor case celebre, precum Burberry, Mulberry, Dolce & Gabbana şi Jason Wu. Şi-a început cariera în actorie cu un rol secundar în filmul ”Anna Karenina”, o ecranizare din 2012 a romanului omonim. Apoi, a jucat rolul lui Margo Roth Spiegelman în filmul ”Paper Towns” şi a apărut recent în filmul cu supereroi ”Suicide Squad” din 2016. Ea va putea fi văzută pe marile ecrane şi în 2017 în superproducţia SF ”Valerian and the City of a Thousand Planets”, regizată de Luc Besson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.