O nouă specie de creveţi a primit numele trupei Pink Floyd, în urma unui ”pact” al mai multor oameni de ştiinţă care sunt mari admiratori ai acestui grup de rock progresiv, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exemplare din nou specie, care a primit denumirea ştiinţifică Synalpheus pinkfloydi, sunt înzestrate cu o pereche de cleşti de culoare roz, foarte mari, pe care îi folosesc pentru a produce sunete cu intensitate foarte înaltă, care pot să ucidă peşti de dimensiuni mici.

Cercetătorii care au făcut această descoperire au jurat în urmă cu mai mulţi ani că dacă vor găsi vreodată creveţi roz vor denumi noua specie în onoarea trupei Pink Floyd.

Sammy De Grave, directorul de cercetare de la Oxford University Museum of National History, a spus că este un admirator al celebrei trupe de rock progresiv încă din adolescenţă.

El a denumit în trecut şi o specie de crustacee, Elephantis jaggerai, în onoarea unei alte legende a muzicii rock, Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones.

Creveţii din specia Synalpheus pinkfloydi au abilitatea de a genera energie sonică prin închiderea cleştilor lor cu o viteză deosebit de mare.

Zgomotul produs în acest fel poate să ajungă până la 210 de decibeli - mai mult decât un concert rock obişnuit - şi reprezintă unul dintre cele mai puternice sunete produse în ocean.

Creveţii din această specie au fost descoperiţi în Oceanul Pacific, în largul coastelor statului Panama.

Studiul, la care au contribuit şi cercetători de la Universidade Federal de Goias din Brazilia şi de la Seattle University din Statele Unite ale Americii, a fost publicat în revista Zootaxa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.