O nouă adaptare pentru cinema a "Celor trei muschetari", după opera lui Alexandre Dumas, este în pregătire în Franţa cu Vincent Cassel şi Eva Green în rolurile principale, au anunţat vineri producătorii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul de aventuri a inspirat deja numeroase adaptări sau opere originale pentru marele ecran, în Franţa dar şi la Hollywood. 

De la Gérard Depardieu şi John Malkovich în "Omul cu masca de fier" (1998) sau Philippe Noiret şi Claude Rich în regia lui Bertrand Tavernier ("Fiica lui D'Artagnan", 1994), prestigioşi actori au îmbrăcat costumele de epocă. 

Pentru acest nou proiect, regia i-a fost încredinţată francezului Martin Bourboulon, au precizat societăţile Pathé şi Chapter 2.

Autor a două comedii, "Papa ou Maman" şi "Papa ou Maman 2", el a realizat şi filmul biografic "Eiffel", cu Romain Duris în rolul titular, a cărui lansare este prevăzută pentru 5 mai. 

În afară de Vincent Cassel (Athos) şi Eva Green (Milady), Romain Duris (Aramis) şi Pio Marmaď (Porthos) vor fi pe afiş. François Civil va fi D'Artagnan.

Adaptarea textului i-a fost încredinţată lui Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patelliere, cunoscuţi pentru comedii în special. Eva Green va juca rolul Milady iar Louis Garrel - Louis XIII.

Două părţi sunt prevăzute, "D'Artagnan" şi "Milady", care vor fi turnate simultan, în Franţa, pentru un buget de 60 de milioane de euro, a precizat Pathé.

În contextul în care sălile de cinema sunt încă închise în Franţa, ca şi în alte ţări din cauza pandemiei, lansarea va fi la începutul lui 2023. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.