Judecătoarea care prezidează procesul de defăimare intentat de Johnny Depp fostei sale soţii Amber Heard a respins marţi o cerere de anulare depusă de avocaţii actriţei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După trei săptămâni de dezbateri la tribunalul din Fairfax, în apropiere de Washington, avocaţii actriţei în vârstă de 36 de ani au cerut judecătoarei, Penney Azcarate, să respingă plângerea, estimând că vedeta francizei „Piraţii din Caraibe” nu a adus dovada unei defăimări. 

„Curtea ar trebui să accepte această cerere de anulare datorită dovezilor indiscutabile că în realitate el este cel care a agresat-o pe Amber”, a explicat avocatul actriţei, Ben Rottenborn, înainte de a chema primul martor.

Avocatul lui Johnny Depp, Benjamin Chew, a cerut judecătoarei să respingă cererea afirmând că Amber Heard „este agresorul în această sală de audieri”. Această cerere, obişnuită în sistemul juridic american, este rar acordată. 

Judecătoarea Azcarate a estimat că există elemente pentru a continua procesul şi le oferă celor şapte juraţi puterea de a decide asupra rezultatului plângerii. 

Johnny Depp, în vârstă de 58 de ani, spune că fosta lui soţie i-a distrus reputaţia şi cariera după ce a scris un articol de opinie în Washington Post în 2018, în care ea s-a descris ca fiind o victimă a abuzului domestic fără a-l cita pe fostul ei soţ. El cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Actorul, care a depus mărturie timp de patru zile, neagă faptul c[ ar fi ridicat vreodată mâna asupra fostei sale soţii, asigurând că ea a fost cea violentă. Amber Heard a contraatacat şi cere 100 de milioane de dolari, susţinând că a suferit „abuz fizic şi agresiune” înainte şi în timpul căsătoriei lor tumultoase care a durat doar doi ani, din 2015 până în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.