O japoneză în vârstă de 116 ani, care iubeşte matematica şi consideră că cel mai bun moment din viaţa ei este "acum", a fost confirmată drept cea mai vârstnică persoană din lume, a anunţat, sâmbătă, Cartea Recordurilor Guinness, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kane Tanaka este născută pe 2 ianuarie 1903, în acelaşi an în care fraţii Orville şi Wilbur Wright au reuşit primul zbor motorizat din istorie, actul de naştere al aviaţiei moderne. 

Ceremonia de înmânare a diplomei a avut loc la căminul de bătrâni din oraşul Fukuoka, în vestul Japoniei, acolo unde locuieşte, în prezenţa primarului Soichiro Takashima.

Când a fost întrebată care a fost momentul cel mai fericit din viaţa ei, Tanaka a răspuns: "acum". 

Căsătorită în 1922 cu Hideo Tanaka, ea a avut patru copii şi a adoptat unul. 

Dimineaţa, ea se trezeşte cel mai adesea la ora 6.00. După-amiaza, ea studiază matematica şi exersează caligrafia. 

"Unul dintre jocurile ei favorite este Othello, devenind expertă în acest joc de societate clasic", a adăugat Cartea Recordurilor Guinness. 

Japonia, cunoscută pentru speranţa de viaţă lungă a locuitorilor ei, poate să îşi aroge titlul de patria celor mai vârstnici, între care Jiroemon Kimura a murit în iunie 2013 la 116 ani, el deţinând recordul de longevitate masculină, şi Masazo Nonaka, care a decedat în ianuarie, la vârsta de 113 ani când a fost desemnat bărbatul cel mai în vârstă din lume. 

Potrivit Guinness, recordul de longevitate rămâne al lui Jeanne Calment, din Franţa, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.