O instalaţie efemeră care o onorează pe Sinéad O'Connor a fost inaugurată pe un deal care domină oraşul irlandez Bray, situat pe litoral, unde artista va fi înmormântată marţi, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un mesaj cu litere de 10 metri înălţime: „ÉIRE ♡ SINÉAD”, vizibil de la înălţime, a apărut duminică în oraşul din comitatul Wicklow, la sud de Dublin, care i-a fost casă timp de 15 ani.

Omagiul, care foloseşte numele irlandez al ţării, a apărut la 11 zile după ce poliţia a găsit-o pe cântăreaţă decedată într-un apartament din sudul Londrei, provocând şoc şi durere în întreaga lume. O'Connor avea 56 de ani.

O declaraţie a familiei O'Connor a precizat că aceasta va fi înmormântată marţi şi că publicul va putea să-i aducă un ultim omagiu atunci când cortegiul va trece pe malul mării din Bray.

„Traseul va începe la capătul Harbour Bar din Strand Road şi va continua de-a lungul malului mării până la celălalt capăt al Strand Road, unde Sinéad şi familia ei vor continua apoi spre o înmormântare privată”, a declarat familia. „Sinéad iubea să trăiască în Bray şi pe oamenii din această localitate”.

Nu au fost făcute publice alte detalii. O'Connor a folosit şi numele musulman Shuhada' Sadaqat.

Semnul de pe deal a apărut deasupra unui reper de navigaţie din Al Doilea Război Mondial redescoperit recent, pe care scria „Éire” şi care era folosit pentru a ghida piloţii. Iniţiativa a fost o colaborare între o agenţie de creaţie din Dublin, The Tenth Man, şi specialiştii în inscripţionare şi pictură murală Mack Signs. O dronă a filmat instalaţia din aer. Semnul a fost realizat din plastic reciclat şi va fi îndepărtat duminică seara.

„S-au spus atât de multe despre Sinéad de la recenta ei dispariţie, încât nu sunt sigur ce a mai rămas de spus”, a declarat Richard Seabrooke, directorul executiv de creaţie al The Tenth Man. „Am vrut doar să profităm de ocazie pentru a marca momentul cu o declaraţie îndrăzneaţă care să simbolizeze ceea ce a însemnat ea pentru mica noastră ţară”.

Săptămâna trecută, podul Samuel Beckett de peste Liffey a fost luminat cu versurile din melodia de referinţă a lui O'Connor din 1990, „Nothing Compares 2 U”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.