O femeie din Anglia a realizat în timpul primului an de pandemie mai mult de 200 de animale din nasturi şi mărgele, numindu-şi colecţia „grădină zoologică de carantină”, dar şi figurine pentru a marca diverse evenimente, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Julie Thomas din Malvern (Worcestershire) a început să creeze figurinele după ce nepoţii ei a rugat-o să facă o girafă din mărgelele din colecţia sa. În fiecare dimineaţă, ea a realizat un alt animal şi acum are 240 inclus în „Lockdown Zoo".

„Asta m-a distrat şi a făcut oamenii să zâmbească”, a afirmat Thomas. „Înainte de carantină, era doar o colecţie de nasturi şi mărgele. Am experimentat cu amulete, dar nu încercasem vreodată să fac un animal, o persoană sau zână”, a mai spus femeia în vârstă de 65 de ani.

Nepoţii ei au provocat-o să realizeze animalele. „Nu ştiu de ce au ales o girafă, dar a ieşit bine. Le-am arătat-o şi în fiecare zi băieţii m-au provocat să fac alt animal. Am învăţat pe parcurs. A fost un bun mod de a ne apropia”.

Pentru fiecare piesă în parte ea a petrecut câteva ore, în funcţie de cât de rapid găsea mărgelele potrivite.

„Dennis the Menace and Gnasher”
„Dennis the Menace and Gnasher”

Thomas, care lucrează ca designer grafic, a realizat şi personaje pentru a marca diverse evenimente din ultimele 12 luni, inclusiv un miriapod, numit Cedric, pentru a 100-a aniversare a lui Sir Tom Moore.

miriapodul Cedric
miriapodul Cedric

Prietenii şi familia i-au comandat figurine, au partajat creaţiile ei pe reţelele de socializare şi un site unde poate fi văzută întreaga colecţie.

„Foarte mulţi oameni s-au bucurat privindu-le. A fost frumos să le împărtăşesc”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.