Festivalul de Film de la Locarno, Elveţia, s-a deschis miercuri seară cu drama franceză regizată de Noémie Lvovsky şi proiectată în Piazza Grande, cu ocazia cele de-a 70-a ediţii a festivalului, considerat al treilea ca importanţă în Europa, după Cannes şi Veneţia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 250 de filme din lumea întreagă vor fi prezentate la manifestaţia care se va desfăşura până pe 12 august în oraşul din cantonul Ticino. 

Filmul "Demain et tous les autres jours" spune povestea relaţiei dintre o fată de 9 ani şi mama ei, interpretată chiar de regizoarea Noémie Lvovsky. Actorul Mathieu Amalric deţine unul dintre rolurile principale. 

Acest film cu accente foarte personale este dedicat mamei regizoarei. 

Festivalul de la Locarno a fost deschis de ministrul elveţian al culturii, Alain Berset. 

Printre vedetele aşteptate se numără regizoarea germană Nastassja Kinski şi actorul american premiat cu Oscar, Adrien Brody.

Pentru cea de-a 70-a ediţie, festivalul şi-a schimbat numele. Se numeşte Locarno Festival în loc de Festivalul Filmului de la Locarno.

Anul acesta vor participa 18 filme în concursul internaţional, iar palmaresul va fi anunţat pe 12 august. 

Adrien Brody, în vârstă de 44 de ani, va primi premiul Leopard Club pe 4 august. Această recompensă, decernată în fiecare an, aduce omagiu unei personalităţi din cinema, care a marcat prin munca sa imaginarul colectiv. 

Adrien Brody este "unul dintre cei mai strălucitori actori de cinema", potrivit organizatorilor.  

Graţie rolului compozitorului Wladyslaw Szpilman în "Pianistul", de Roman Polanski, a devenit cunoscut marelui publi în 2002. Performanţa lui a valorat un Oscar pentru cel mai bun actor, precum şi un premiu César.

Faye Dunaway (2013), Mia Farrow (2014), Andy Garcia (2015) şi Stefania Sandrelli (2016) figurează printre precendeţii laureaţi al Leopard Club Award.

Lungmetrajul de debut al regizorului român Andrei Creţulescu, ”Charleston”, participă în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno 2017, "Concorso Internazionale”. 

Producţia portugheză "António e Catarina”, regizată de Cristina Haneş, şi cea românească "Haine negre”, de Octav Chelaru, se numără între cele 27 de scurt şi mediumetraje selectate în această competiţie. Filmele sunt incluse în programul Pardi di Domani, dedicat cineaştilor tineri independenţi sau studenţilor la şcoli de film, care nu au realizat încă niciun lungmetraj.

"Ţara moartă” a fost inclus în "Signs of Life”, secţiune paralelă a festivalului, program dedicat cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic. În această secţiune au mai fost selectate zece pelicule din ţări precum Spania, Republica Dominicană, Serbia, Liban şi Germania, potrivit pardo.ch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.