O colecţie de afişe originale ale unor filme şi spectacole de circ, evaluate la 50.000 de lire sterline, va fi licitată vineri, în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afişele, deţinute de familia Berry, vor fi vândute prin Ewbank's Auctions din Surrey. Ele au fost realizate de firma W E Berry Ltd din Bradford timp de 75 de ani, înainte ca ea să fie închisă, în 2004, potrivit BBC.

Firma a fost fondată în 1888 şi a început realizarea de afişe pentru filme în anii 1920, odată cu semnarea unui parteneriat cu Paramount.

Compania britanică a produs afişe şi pentru Disney, Columbia Pictures şi Universal Studios, pentru companii feroviare şi Bertram Mills Circus.

Între filme se numără „The Ten Commandments” (1923), „Oliver Twist” (1948), „The Ladykillers” (1955), „Carry on Up the Khyber” (1968), „Star Wars” (1977) şi „Flash Gordon” (1980). Cât priveşte spectacolele de circ, colecţia este una impresionantă, spun reprezentanţii casei de licitaţii.

Pierderile financiare au făcut ca, la începutul anilor 2000, compania să treacă prin dificultăţi şi proprietarii au ales închiderea ei, în 2004.

„Este o colecţie cu atât mai interesantă cu cât include afişe pictate de mână de W E Berry, una dintre cele trei imprimerii din Marea Britanie specializate în realizarea de postere de mari dimensiuni pentru filme”, a spus Alastair McCrea, specialist al Ewbank's Auctions.

Patru sute de loturi vor fi scoase la licitaţia la care sunt aşteptaţi 150 de cumpărători online, între care muzee şi colecţionari, şi care va dura până la cinci ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.