„We Might as Well Be Dead/ Wir könnten genauso gut tot sein”, cu Ioana Iacob în rol principal, co-producţie cu participare românească, va deschide secţiunea Perspektive Deutsches Kino a Berlinalei 2022, au anunţat joi organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, co-producţie Germania - România, este regizat de Natalia Sinelnikova, iar din distribuţie fac parte Pola Geiger, Jörg Schüttauf, Şiir Eloğlu, Moritz Jahn şi Susanne Wuest. Actriţa de teatru şi film Ioana Iacob este cunoscută pentru rolurile din „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” şi „Tipografic Majuscul”, regizate de Radu Jude.

Un zgârie-nori de la marginea unei păduri este cunoscut pentru comunitatea atent selectată. Când un câine dispare, ofiţerul de pază Anna trebuie să se lupte cu frica iraţională a rezidenţilor. Astfel, utopia începe să se desprindă uşor.

Lungmetrajul va avea premiera mondială în secţiunea competiţională a festivalului cu un lineup descris de organizatori drept „ecou al trecutului”.

Şapte lungmetraje de ficţiune şi documentare au fost invitate să participe la Perspektive Deutsches Kino 2022. Începând cu anul acesta, secţiunea doreşte să atragă atenţia asupra altor competenţe care dau formă procesului creativ. 

Toate cele şapte filme vor concura pentru premiul Kompass-Perspektive - acordat de juriul format din regizorul şi editorul Carlotta Kittel,  cineastul Henning Beckhoff şi actriţa şi producătoarea Sara Fazilat - şi pentru premiul Heiner Carow al DEFA Foundation - acordat de juriul alcătuit din cineastea Sandra Kaudelka, actriţa Ute Lubosch şi Alexander Iskrov de la DEFA Foundation -, fiecare în valoare de 5.000 de euro.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 10 - 20 februarie 2022, cu prezenţă fizică, dar fără petreceri ori recepţii şi sălile de proiecţii vor fi ocupate la 50% din capacitate.

Ediţia de anul acesta va fi deschisă cu proiecţia filmului „Peter Von Kant”, regizat de François Ozon, cu Denis Ménochet, Isabelle Adjani şi Hanna Schygulla, care este inclus şi în competiţia internaţională a festivalului.

Programele European Film Market, Berlinale Co-Production Market, Berlinale Talents şi World Cinema Fund vor avea loc online.

Actriţa franceză Isabelle Huppert, cunoscută din filme precum „Elle” şi „Sauve qui peut (la vie)”, va fi recompensată la Festivalul de Film de la Berlin cu Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate.
În cadrul festivalului va avea loc şi premiera celui mai recent film în care a jucat, „About Joan/ Joan Verra”, regizat de Laurent Larivière.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.