O casetă originală, folosită pentru documentarul lui Julien Temple, "The Filth and The Fury" dedicat formaţiei Sex Pistols, a fost găsită de un bărbat într-o cutie de carton şi va fi pusă în vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caseta a fost estimată între 5.000 şi 10.000 de lire sterline de casa de licitaţii Hansons. Ea va fi scoasă la vânzare pe 23 martie, în cadrul unei sesiuni cu obiecte legate de muzică, pentru un preţ de pornire de 3.000 de lire sterline. 

"Caseta merită să fie vândută şi, pentru orice fan punk care a iubit Sex Pistols, va fi un spectacol fascinant. Obiectul provine de la un client privat care a adunat de-a lungul anilor alte descoperiri muzicale rare. El a găsit-o la o licitaţie în Retford, în Nottinghamshire, acum câţiva ani, într-un lot de amintiri muzicale. Nu era mare lucru în cutia de carton cumpărată, dar caseta a fost descoperită la fund", a explicat Claire Howell, consultant specializat în muzică la Hansons. "Este o piesă care face parte din istoria grupului emblematic a cărei notorietatea a izbucnit la mijlocul anilor '70 în muzică, dar şi în lumea modei, a stilului şi a atitudinii", a adăugat ea pe site-ul casei de vânzări. 

Caseta demo datează din 2007, filmul fiind lansat cu 7 ani mai devreme.

Potrivit proprietarului actual, este vorba de fapt de o casetă master folosită pentru pregătirea lansării pe DVD a documentarului. "Originea acestei casete a fost identificată ca fiind a societăţii de producţie, Resolution Studios. Acest “rockumentary” datează din anul 2000 şi lansat în DVD pe 24 septembrie 2007, motiv pentru care figurează pe master", a precizat Claire Howell. 

"The Filth and The Fury" este un compendiu de arhive nepublicate, amestecat într-un stil "colaj", povestit în diferite interviuri de membrii grupului. Spre deosebire de multe documentare, Julien Temple a acordat o atenţie deosebită conţinutului şi formei, gândindu-se la lungmetrajul său ca la o operă în sine. În special, el a făcut multe paralele cu societatea britanică la mijlocul anilor 1970, folosind imagini de televiziune de atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.