Ericsson Globe din Stockholm a fost redenumită Avicii Arena, iar sala va deveni un simbol al unei iniţiative prin care se doreşte prevenirea afecţiunilor mintale în rândul tinerilor suedezi, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klas Bergling, tatăl lui Tim Bergling (cunoscut ca Avicii), a declarat: „A fost o piatră de hotar pentru cariera lui Tim show-ul susţinut aici în urmă cu nouă ani şi el ar fi extrem de mândru că această clădire emblematică îi va purta numele începând de astăzi”.

Sala va deveni, potrivit anunţului, „un simbol pentru o nouă iniţiativă de a preveni bolile mintale în rândul tinerilor din Suedia”. 

DJ Avicii s-a sinucis în aprilie 2018. Tatăl lui a înfiinţat Tim Bergling Foundation împreună cu soţia sa, Anki Lidén. Fundaţia şi Stockholm Live a ASM Global au decis asupra drepturilor de denumire.

Klas Bergling speră ca arena să devină „un hub” pentru conştientizarea asupra problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor. „La nivel global, suicidul este a doua cauză a deceselor în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. Această statistică foarte tulburătoare trebuie schimbată. Doar împreună putem găsi un mod de a face diferenţa”, a spus el.

Pentru a marca noua denumire a arenei, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra a lansat o versiune simfonică a piesei „For a Better Day” a lui Avicii, având-o solistă pe Ella Tiritiello în vârstă de 14 ani.

Tim Bergling Foundation a iniţiat anul trecut un sondaj despre sănătatea mintală a tinerilor care va fi prezent vara aceasta prim-ministrului suedez. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.