O antologie cu versuri şi diverse scrieri ale lui Jim Morrison, solistul trupei The Doors, va fi lansată pe 8 iunie, anunţă Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts, and Lyrics” a fost editată în colaborare cu administratorii moştenirii starului anilor 1960.

Ea conţine aproximativ 600 de pagini de scrieri. Realizarea antologiei a fost inspirată de o listă a lui Morrison descoperită postum, intitulată „Plan for Book”.

Antologia cuprinde poezii, versuri şi transcrieri audio ale unor lecturi ale lui Morrison, acompaniate de 160 de componente vizuale.

„The Collected Works of Jim Morrison” include o prefaţă a romancierului Tom Robbins, o introducere făcută de editorul Frank Lisciandro şi un prolog al surorii muzicianului,  Anne Morrison Chewning.

Jim Morrison (8 decembrie 1943 - 3 iulie 1971) este considerat de criticii muzicali şi de public drept unul dintre cei mai influenţi solişti din istoria muzicii rock. Supranumit „Regele Şopârlă”, el a impresionat prin versurile poetice, timbrul vocal grav, reprezentaţiile imprevizibile şi haotice. Despre felul în care a murit, unii sceptici susţin că ar fi fost o conspiraţie, iar din 1971 până astăzi, Morrison a rezistat ca figură emblematică în cultura pop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.