Pippa Middleton, sora ducesei de Cambridge, se căsătoreşte, sâmbătă, în comitatul englez Berkshire, cu milionarul James Matthews, managerul unui fond de investiţii. La acest eveniment, considerat ”nunta anului 2017” de tabloidele britanice, vor fi prezenţi numeroşi membri din familia regală a Marii Britanii, dar şi starurile unor emisiuni TV de tip reality-show, informează nytimes.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, cel mai apropiat eveniment monden din 2017 de o nuntă regală - cu excepţia situaţiei în care prinţul Harry decide, brusc, să o ceară în căsătorie pe noua lui iubită - va avea loc în comitatul englez Berkshire, când Pippa Middleton - sora mai mică a ducesei de Cambridge, viitoare regină a Marii Britanii - se va căsători cu James Matthews.

De când a fost soră de mireasă la nunta regală a prinţului William şi Catherine Middleton, în aprilie 2011, unde manierele sale impecabile şi o rochie spectaculoasă au propulsat-o în atenţia presei internaţionale, viaţa privată şi perspectivele maritale ale Pippei Middleton, în vârstă de 33 de ani, nutriţionist şi colaborator al revistei Vanity Fair, au făcut subiectul unei fascinaţii intense în mass-media internaţionale. 

Sâmbătă, cu ocazia căsătoriei sale, cotidianul american The New York Times i-a dedicat Pippei Middleton un material de amploare, care evidenţiază o serie de detalii insolite asociate acestei zile speciale.

Cu cine se căsătoreşte Pippa Middleton?

Milionarul James Matthews, în vârstă de 41 de ani, managerul unui fond de investiţii, este un bărbat extrem de discret, în contradicţie flagrantă cu fratele lui mai tânăr, Spencer Matthews, starul emisiunii de tip reality-show ”Made in Chelsea”.

James Matthews este directorul executiv al fondului de investiţii Eden Rock Capital Management Group din Londra, denumit după proprietatea de lux pe care părinţii lui o deţin în Marea Caraibilor, Eden Rock, aflată pe insula St. Barts. Tatăl lui, David Matthews, originar din Yorkshire, şi-a început cariera lucrând ca pilot de curse, însă a devenit foarte repede multimilionar cu ajutorul unor contracte avantajoase din domeniul concesiunilor auto şi al afacerilor imobiliare. Mama ginerului este Jane Parker, o artistă născută în Zimbabwe, care a lucrat în trecut ca recepţionistă la sediul central al casei de modă Christian Dior.

În plus faţă de Spencer, James a mai avut un frate, Michael. Acesta a murit în 1999 la vârsta de 22 de ani, după ce a devenit cel mai tânăr alpinist britanic care a escaladat muntele Everest. El a dispărut în timpul coborârii după acea reuşită, iar trupul lui neînsufleţit nu a mai fost recuperat niciodată. În memoria sa, familia Matthews a înfiinţat Michael Matthews Foundation, care construieşte şcoli pentru copiii din regiuni izolate.

James Matthews a studiat la şcoala Uppingham, însă nu a mers la facultate, preferând iniţial să calce pe urmele tatălui său şi să se aventureze în domeniul sporturilor motorizate. Apoi, şi-a început cariera din domeniul finanţelor lucrând ca broker la Bursa din Londra, înainte de a înfiinţa fondul de investiţii Eden Rock în anul 2001.

În afara activităţilor profesionale, James Matthews este pasionat şi de schi (la fel ca Pippa Middleton), de tenis (Pippa Middleton este adeseori văzută la Wimbledon) şi de ciclism (cei doi miri au participat împreună la o cursă pe biciclete, organizată în scopuri caritabile între Londra şi Brighton). James Matthews deţine o reşedinţă impresionantă în Chelsea şi un avion privat.

Cum s-au întâlnit Pippa Middleton şi James Matthews ?

Cei doi miri se cunosc de multă vreme. După ce s-au întâlnit prima dată şi s-au împrietenit atunci când familia Middleton a petrecut o vacanţă în proprietatea Eden Rock din Marea Caraibilor, în urmă cu peste un deceniu, Pippa şi James au avut o relaţie de scurtă durată în 2012, înainte ca ea să înceapă o relaţie de trei ani cu un alt finanţist, brokerul Nico Jackson. Pippa Middleton a mai avut relaţii şi cu moştenitorul unui imperiu bancar, J.J. Jardine Paterson, şi cu fostul jucător de crichet Alex Loudon, însă o presupusă idilă cu cumnatul ei, prinţul Harry, speculată în tabloide, pare o pură ficţiune.

În 2015, James Matthews a revenit în viaţa Pippei Middleton. În iunie 2016, la mai puţin de un an după ce şi-au reluat relaţia, cei doi au anunţat că s-au logodit, după o scurtă vacanţă petrecută în Parcul Naţional Lake District din Marea Britanie. Pippa Middleton a primit un inel de logodnă cu un dimant octogonal uriaş de trei carate, cumpărat de la bijutierul londonez Robinson Pelham, ce are o valoare estimată la 200.000 de lire sterline.

Unde are loc nunta?

Căsătoria va fi organizată la St. Mark, o biserică din secolul al XII-lea, aflată pe o proprietate privată din Berkshire, la aproximativ 10 kilometri de satul Bucklebury, unde mireasa şi-a petrecut copilăria alături de sora ei mai mare, Catherine, şi de fratele lor mai mic, James. Întreaga proprietate a trecut printr-un amplu proces de modernizare şi amenajare, săptămâna trecută, ce a inclus repararea zidurilor din piatră ale bisericii şi vopsirea în auriu a porţilor.

După ceremonia religioasă, mirii şi cei aproximativ 150 de invitaţi ai lor se vor deplasa spre reşedinţa pe care familia Middleton o deţine în Bucklebury, unde va fi organizată o recepţie. Carole şi Michael Middleton au cumpărat acel conac - construit în stil arhitectural georgian - în 2012. Conacul are în jurul său o grădină de şapte hectare.

Detaliile despre acea recepţie sunt învăluite în mister, deşi aplicaţia Bridebook, specializată în informaţii despre nunţi, afirmă că evenimentul - care va include corturi impermeabile la apă, băuturi, preparate culinare rafinate, un serviciu de catering personalizat, aranjamente florale spectaculoase, servicii de securitate, toalete portabile şi secvenţe de divertisment - va costa 246.000 de lire sterline, depăşind de 15 ori costul unei nunţi obişnuite din Marea Britanie.

Oaspeţii au fost sfătuiţi să îşi aducă cu ei două rânduri de articole vestimentare, întrucât este prevăzută o a doua recepţie, ce va avea loc în cursul serii. 

Ce rochie de mireasă va purta Pippa Middleton?

Speculaţiile despre identitatea designerului care a creat rochia de mireasă nu au atins nivelul acelora care au abundat în presă cu ocazia căsătoriei ducesei de Cambridge - care a ales o rochie creată de Sarah Burton de la casa Alexander McQueen. Cu toate acestea, tabloidele au dorit cu ardoare să dezvăluie acest detaliu şi auu trimis armate de paparazzi pe urmele Pippei Middleton, carfe i-au urmărit cu atenţie toate deplasările efectuate în lunile care au precedat ziua căsătoriei. Un favorit principal este considerat designerul britanic Giles Deacon, cunoscut pentru creaţiile sale teatrale, care a fost văzut vizitându-le pe Pippa şi pe mama ei, în reşedinţa lor, anul trecut, în timp ce avea în braţe mai multe sacoşe cu rochii. Alţi designeri britanici avuţi în vedere de tabloide sunt Amanda Wakeley şi Jenny Packham. Stephen Jones, specialist în voaluri ale rochiilor de mireasă, a fost văzut părăsind reşedinţa familiei Middleton, luna trecută.

Pippa Middleton şi ducesa de Cambridge au gusturi asemănătoare în ceea ce priveşte moda, preferând ţinutele elegante şi conservatoare create de brandurile britanice, care le pun în evidenţă siluetele atletice. Presa tabloidă afirmă că Pippa Middleton a petrecut ultimele trei luni într-o ”tabără de pregătire a mireselor”, care include exerciţii de yoga, pilates, antrenamente cardio, cursuri de dans şi de meditaţie. În toată această perioadă ea a mâncat o serie de preparate speciale.

Cine va participa la petrecerea de după nuntă?

Ducele şi ducesa de Cambridge vor fi prezenţi, bineînţeles, la petrecere, coordonând rolurile pe care le vor avea prinţul George, în vârstă de trei ani, care va fi purtător de inel, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani, care va fi domnişoară de onoare, potrivit unui anunţ făcut de Palatul Kensington. 

Fratele surorilor Middleton, James, va veni însoţit de iubita lui, prezentatoarea TV Donna Air. 

Va fi prezent şi prinţul Harry, care va fi acompaniat de noua lui iubită, actriţa americană Meghan Markle. Fratele mirelui, actorul Spencer Matthews, va fi cavaler de onoare. Specialiştii în presa mondenă se aşteaptă ca regina Elizabeth a II-a să nu participe la eveniment.

Potrivit BBC, celebrul jucător elveţian de tenis Roger Federer şi soţia lui, Mirka, or fi prezenţi la nuntă şi au sosit deja la biserica în care va avea loc ceremonia religioasă.

Deşi nu a fost făcut niciun anunţ oficial referitor la lista invitaţilor, este foarte posibil ca în rândul acestora să se afle mulţi dintre foştii colegi ai Pippei Middleton de la Universitatea Edinburgh, reprezentanţi din înalta societate britanică, dar şi persoane ”din popor”, localnici. Potrivit ghidului referitor la ”nunţile celebre”, publicat luna trecută de Biserica Angliei, persoanele din public au dreptul de a asista la aceste nunţi dacă fac parte din acele parohii.

Sunt presa şi opinia publică interesate de acest eveniment?

În pofida eforturilor susţinute depuse de familiile mirilor, zeci de mii de titluri au apărut în presa britanică pe această temă, generând un sentiment de anticipare în rândul publicului faţă de acest eveniment monden - considerat cel mai important al anului. În presă, comentariile la adresa Pippei Middleton au variat de la curiozitate politicoasă la fraze răutăcioase încărcate cu o ironie acidă.

Cu toate acestea, surorile Middleton par să genereze milioane de clicuri online, iar ziarele trebuie să se vândă. Şi toată lumea adoră finalurile fericite. Cel mai probabil însă, după ce mirii vor pleca în acest weekend în luna de miere, interesul publicului şi al presei faţă de tinerii căsătoriţi se va diminua pentru o vreme. Până când vor anunţa că îşi doresc un copil şi atunci tot acest ”circ mediatic” va fi relansat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.