Drama „Nowhere Special”, scrisă şi regizată de Uberto Pasolini, cu James Norton în rol principal, va rula din 10 septembrie în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru acest film, Uberto Pasolini - cunoscut ca producător al celebrei comedii „The Full Monty” - a fost inspirat de o poveste adevărată: un tată care îşi petrece ultimele luni din viaţă încercând să găsească o nouă familie fiului său de numai 4 ani.

Lungmetrajul, distribuit în România de Independenţa Film, a fost selectat în competiţia Orizzonti la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia şi prezentat în premieră naţională la TIFF 2021.

John (James Norton) are 35 de ani şi îşi câştigă traiul spălând ferestre. Îşi dedică tot timpul creşterii fiului său, Michael (Daniel Lamont), după ce mama i-a părăsit pe amândoi la scurtă vreme după ce a născut. Când John află că mai are doar câteva luni de trăit, principala sa grijă este să găsească familia perfectă pentru Michael. Mai mult, copilul nu trebuie să afle absolut nimic despre asta.

Uberto Pasolini, producător nominalizat la Oscar, conte italian, nepot al cineastului Luchino Visconti, a găsit inspiraţie pentru filmul său într-un ziar britanic, după cum a povestit într-un interviu acordat Observator Cultural: „Am citit titlul, apoi articolul şi m-a mişcat povestea, eram curios ce aş fi făcut dacă aş fi fost eu în locul tatălui. Foarte dificil, am o familie mare, fiicele mele au o mamă minunată, am o situaţie financiară excelentă, pe când tatăl acestui băiat nu avea familie, prieteni sau o situaţie materială bună. El şi-a dedicat ultimii patru ani din viaţă băiatului său, astfel că am dorit să surprind călătoria prin care au trecut ei, ce trebuie să fi simţit în toată această perioadă. Într-un fel, o văd ca pe o poveste de dragoste între un tată şi băieţelul său”.

Norton, cunoscut şi pentru rolul din „McMafia”, şi Daniel Lamont, cei doi protagonişti ai filmului, au legat o relaţie specială pe platourile de filmare, oferind sensibilitate şi credibilitate personajelor interpretate, tată şi fiu.

„James Norton a fost extrem de afectiv; a dezvoltat o prietenie adevărată cu tânărul Daniel. Iar asta s-a văzut pe ecran. Relaxarea lui James l-a făcut pe Daniel să se simtă confortabil, să fie fericit, dar şi serios la nevoie, în timpul filmărilor. Daniel a învăţat de la James ce înseamnă actoria, dar şi ce înseamnă munca. El nu este un copil liniştit, introspectiv, ca personajul lui, ci dimpotrivă: este foarte gălăgios, extrovertit şi fericit. Daniel a înţeles totuşi diferenţa dintre el cel real şi Michael. S-a adaptat imediat şi a jucat fantastic”, a declarat Pasolini pentru Aperitiff.

Filmat de directorul de imagine român Marius Panduru şi avându-i printre producători pe Cristian Nicolescu (Digital Cube), „Un loc ca oricare altul/ Nowhere Special” a fost descris de publicaţia britanică Screen Daily drept „o experienţă aproape senzorială”, în timp ce Corriere Dela Serra l-a catalogat ca fiind „frumos şi sfâşietor”, iar The Spectator a scris: „Atenţie! Veţi avea nevoie de o cutie de şerveţele la îndemână, dacă nu cumva de toate şerveţelele din lume”.

„Un loc ca oricare altul” (Italia, România, Marea Britanie, 2020) este cel de-al treilea film regizat de Uberto Pasolini, un producător experimentat, nominalizat la Oscar pentru comedia „The Full Monty” şi câştigător al unui premiu la European Film Awards.

Printre filmele care vor fi lansate în cinematografe în acest an de Independeţa Film se regăsesc: „The Human Voice” (r. Pedro Almodóvar), „Lux Aeterna” (r. Gaspar Noé), „Lecţii de persană/ Persian Lessons” (r. Vadim Perelman), „Titane” (r. Julia Ducournau) şi „Tre piani” (r. Nanni Moretti).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.