Noul single Viţa de Vie, ”Luna şi noi”, care a fost lansat oficial, luni, va face parte din coloana sonoră a filmului ”Ziua când am dat de aripi”, de Dan Iliuţă, informează formaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, Viţa de Vie împlineşte 20 de ani de la lansare, iar până în luna septembrie, în fiecare zi de 20, membrii trupei vor lansa câte o piesa nouă, de pe viitorul material de studio ce va fi lansat în toamnă. Astfel, ”Luna şi noi” este cel de-al doilea single care va face parte de pe următorul album al grupului. Piesa a putut fi ascultată încă de duminică, de fanii trupei care sunt abonaţi la newesletterul vdv.umusic.ro.

”«Luna şi noi» va face parte din coloana sonoră a filmului «Ziua când am dat de aripi», în regia lui Dan Iliuţă. Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima şi ne-am apucat de treabă”, povesteşte Adrian Despot.

Potrivit liderului formaţiei, piesa este bazată pe un demo mai vechi realizat de Despot. ”Ca o excepţie de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână aşa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producţie a piesei si a venit cu ideea de a adăuga nişte voci feminine cu accente folclorice”, a mai afirmat Adrian Despot.

”Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir şi îi susţin din umbră - un fel de plăcere vinovată - şi, cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate, i-am sunat şi le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul şi pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena şi Flavia plecaseră din studio. Trebuie neapărat să mai colaborăm!”, spune Despot.

"Ziua când am dat de aripi" este un scurtmetraj ce prezintă povestea unui bunic aflat în situaţia de a fi despărţit de nepoata sa, pe care a crescut-o din ziua în care părinţii ei s-au stins din viaţă, potrivit paginii de Facebook a acestui proiect cinematografic. Rolurile principale sunt interpretate de Maria Buliga şi Paul Talaşman. 

Trupa Viţa de Vie este alcătuită din Adrian Despot (voce, chitară), Sorin Pupe Tănase (tobe), Cezar Popescu (chitară), Adrian Ciuplea (bas) şi Mihai Ardelean (clape), iar discografia sa cuprinde, până în prezent, nouă albume: "Rahova" (1997), "Fenomental" (1999), "Lucky Nights Live" (împreună cu formaţia Timpuri Noi, 2000), "Exxtra" (2001), "Doi" (2002), "9704" (2004), "Egon" (2007), "Fetish" (2010) şi "Acustic" (2013).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.