Nouă femei îl acuză pe actorul american Bill Cosby de agresiune sexuală şi îl dau în judecată în Nevada, la trei săptămâni după ce statul american a încheiat termenul de prescripţie al proceselor civile pentru agresiune sexuală, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În documentele depuse miercuri, acestea îl acuză pe actor că şi-a folosit „puterea enormă, notorietatea şi prestigiul” pentru a le izola şi a le agresa, potrivit televiziunii NBC.

Aceste agreiuni au avut loc între 1979 şi 1992 în case, hoteluri sau cabane din Las Vegas, Lake Tahoe şi Reno, în statul Nevada (vest), a precizat televiziunea.

Până la sfârşitul lunii mai, în Nevada, o victimă adultă a unei agresiuni sexuale a avut la dispoziţie doar doi ani după fapte să depună o plângere. Un amendament la această lege a eliminat această restricţie pe 31 mai.

Una dintre reclamante, Lise-Lotte Lublin, l-a acuzat public pe Bill Cosby că a drogat-o într-o cameră de hotel din Las Vegas în 1989. După două pahare servite de Cosby, ea a început să ameţească. Ea a spus că i-a cerut să stea între picioarele lui şi a început să-i mângâie părul, după care a leşinat.

Bill Cosby, 85 de ani, a fost un actor celebru în Statele Unite în anii 1980, supranumit în epocă „America's Dad” pentru rolul tatălui din „The Cosby Show”, un serial de succes difuzat între 1984 şi 1992.

În acest serial pe care l-a creat, el a interpretat cu umor acest rol de cap al unei familii de culoare din clasa de mijloc, care aplică principii educaţionale inovatoare într-o epocă în care această comunitate era încă discriminată pe ecran.

În ultimii ani, zeci de femei, multe dintre ele modele sau tinere actriţe, l-au acuzat pe actor de agresiune sexuală.

Ele l-au prezentat ca pe un prădător calculat, determinându-le să bea alcool şi somnifere pentru a-şi atinge scopurile.

Dar faptele au fost prescrise în toate cazurile, cu excepţia unuia, pentru care Bill Cosby a fost condamnat penal în 2018 şi închis, înainte să fie anulată condamnarea sa în 2021 pentru viciu de formă. El a fost însă găsit răspunzător anul trecut într-un proces civil.

Purtătorul de cuvânt al actorului, Andrew Wyatt, a respins în mod constant acuzaţiile, acuzându-le pe femei că sunt conduse de „dependenţa lor de atenţia presei şi de lăcomie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.