Comedia „Nopţi magice/ Notti Magiche”, de Paolo Virzi, drama „Saf”, de Ali Vetansever, şi filmul SF „Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home”, de Jon Watts, sunt lungmetrajele care vor rula începând de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O crimă în lumea filmului are loc chiar în noaptea uneia dintre semifinalele Cupei Mondiale din Italia din 1990. Trei scenarişti suspectaţi de uciderea unui celebru producător îşi petrec noaptea în arestul poliţiei, rememorându-şi aventurile, plasate în ultimele zile de glorie ale cinema-ului italian. „Notti Magiche”, astfel botezat după imnul oficial al campionatului, interpretat de Gianna Nannini şi Edoardo Bennato, este o comedie poliţistă regizată de Paolo Virzi, cunoscut pentru „La pazza gioia”.

Din distribuţie fac parte Mauro Lamantia, Giovanni Toscano şi Irene Vetere.

„Saf”, producţie cu participare românească, este al doilea lungmetraj al regizorului turc Ali Vatansever. Filmul, cu Saadet Isil Aksoy (cunoscută din „Twice Born”, „A Beautiful Life”) şi Erol Afsin („Mustang”, „Homeland”) în rolurile principale, vorbeşte despre transformarea urbană şi a oamenilor, odată cu ea.

Kamil şi soţia lui, Remziye, riscă să îşi piardă casa. Rămas de mult timp fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un şantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuieşte. Oprimarea şi anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât şi la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiaţii – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare, soţia lui trebuie să se confrunte cu consecinţele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoştea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal şi Zendaya fac parte din distribuţia celui de-al şaptelea film din franciza „Spider-Man”. 

După evenimentele din „Avengers: Endgame”, Spider-Man trebuie să se ocupe acum de noi ameninţări într-o lume care s-a schimbat pentru totdeauna. Acţiunea filmului este plasată în Europa, unde el este cooptat pentru o misiune şi trebuie să salveze planeta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.