Nominalizările pentru premiile Grammy 2022 vor fi anunţate la finalul lunii noiembrie, a transmis Recording Academy, forul care acordă trofeele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Registrul de anul acesta ar putea fi complet diferit de ultimii ani, având în vedere că Academia a eliminat comitetele „secrete” de selecţie alcătuite din artişti, creatori şi experţi din industrie.

Acum, nominalizările finale vor fi, după cum a fost comunicat, alese de organismul de vot extins al Grammy. Schimbarea a fost făcută după controversatele alegeri din 2020, când The Weeknd, care a avut cel mai de succes album al anului şi „Blinding Lights” cel mai de succes single de după 2000, nu a primit nicio nominalizare.

Pentru a 64-a ediţie, perioada de eligibilitate este de 13 luni (1 septembrie 2020 - 30 septembrie 2021), în urma întârzierilor provocate de pandemie. Prima rundă de vot va avea loc în perioada 22 octombrie - 5 noiembrie. Nominalizările pentru Grammy 2022 vor fi anunţate marţi, 23 noiembrie. 

Ultima rundă de vot va avea loc între 6 decembrie 2021, iar pe 31 ianuarie va avea loc, la Los Angeles, a 64-a gală a premiilor Grammy, care va fi transmisă de CBS şi Paranount+.

Recording Academy nu va prezenta anul acesta două programe pentru trofee onorifice - Grammy Hall of Fame şi Special Merit Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.