Cea de-a opta ediţie a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va avea loc, pe 2 iulie, la Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara şi propune scurtmetrajele premiate de marile festivaluri de film şi proiecte inedite de artă video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmele care vor rula sunt pelicule premiate şi participante la premiile Oscar şi Bafta şi la festivalurile de la Berlin şi Clermont-Ferrand, informează organizatorii, ShortsUp.

În Bucureşti, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi găzduită, ca şi în anul trecut, de pavilionului central Romexpo, un spaţiu de 10.000 de metri părtraţi unde vor avea loc proiecţii de film, instalaţii multimedia şi spectacole live.

Invitatul special al ediţiei de anul acesta este artistul hip-hop Doc (Vlad Munteanu), care, la miezul noptii, va susţine un moment de stand-up comedy inspirat de scurtmetrajele din program, dar şi de subiecte sociale. 

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte celebrează puterea tot mai mare a mediului video, văzut ca mijloc artistic şi ca limbaj al comunităţilor în care trăim. Întregul program al evenimentului va fi prezentat exlusiv în format video, iar spectatorii din Bucuresti vor putea viziona în premieră instalaţia foto-video ”Night Time in Bucharest”, bazată pe lucrările fotografului Adi Tudose şi inspirată de personajele enigmatice ce populează Bucureştiului pe timp de noapte. 

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte de la Bucureşti pot fi achiziţionate din reţelele MyTicket şi Eventbook, începând cu 8 iunie, la preţul de 30 de lei, până pe 20 iunie, 35 de lei, în perioada 20 iunie - 2 iulie, şi 40 de lei, la faţa locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, cinema interactiv, instalaţie video şi food-court cu live cooking şi experienţe culinare artizanale.

La ediţia 2015, filmele scurte au fuzionat cu fotografia şi artele multimedia în pavilionul central Romexpo, unde au fost prezenţi aproximativ 3.500 de spectatori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.