Gigantul nipon de jocuri video Nintendo a anunţat, miercuri, că lucrează la un proiect în Japonia pentru a prezenta numeroase jocuri şi jucării produse în uzinele sale de-a lungul celor mai mult de 130 de ani de existenţă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest muzeu, a cărui deschidere nu a fost prevăzută înainte de 2023 sau 2024, se va afla la câţiva kilometri de centrul oraşului Kyoto (vestul Japoniei), unde se află sediul Nintendo.                

Va fi instalat pe terenul fostei uzine, unde Nintendo a fabricat în special "Hanafuda", cărţi de joc tradiţional japoneze, ce reprezentau afacerea sa de bază când a fost fondată în 1889, mult înainte de a se lansa în producţia de jocuri video.  

Muzeul, numit temporar "Galeria Nintendo", potrivit unui comunicat al companiei, va prezenta numeroase produse lansate de Nintendo de-a lungul istoriei", un mijloc de a "împărtăşi istoria de dezvoltare a produselor şi filosofiei Nintendo cu publicul". 

Experienţe interactive vor fi de asemenea disponibile, potrivit comunicatului.                

Nintendo a făcut primii paşi în producţia de jocuri video în 1977, odată cu lansarea consolelor TV Game 15 şi TV Game 6, dezvoltând în paralel aparate şi jocuri, precum Donkey Kong, lansat în 1981.   

A cunoscut un succes planetar cu Famicom, consola lansată în Japonia în 1983 şi cunoscută în străinătate cu acronimul NES (Nintendo Entertainment System).

Firma a deschis în martie prima zonă de distracţie, într-un imens parc de atracţii al studiourilor Universal Japan (USJ) la Osaka, în vestul Japoniei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.