Nicole Kidman, Benedict Cumberbatch şi Mark Rylance se regăsesc în acest an pe lista actorilor de film care au fost nominalizaţi la Olivier Awards, cele mai prestigioase distincţii atribuite de industria teatrului britanic, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de teatru ”Gypsy”, pus în scenă la Teatrul Savoy de pe West-End, celebru cartier londonez în care se află majoritatea teatrelor din capitala britanică, a primit cele mai multe nominalizări şi va concura la opt categorii de premii la ediţia 2016 a galei Olivier Awards. 

Benedict Cumberbatch a fost nominalizat pentru rolul Hamlet din spectacolul omonim pus în scenă la Barbican Theatre din Londra, în vara anului trecut. 

Spectacolul ”Hamlet” va concura la trei categorii de premii.

La categoria ”cel mai bun actor”, Benedict Cumberbatch va concura cu Kenneth Brannagh, Kenneth Cranham, Adrian Lester şi Mark Rylance - care a câştigat duminică seară Oscarul pentru rol secundar la gala premiilor Academiei de film americane. 

Nicole Kidman a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Olivier, la categoria ”cea mai bună actriţă”, de această dată pentru rolul din spectacolul ”Photograph 51”. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate actriţele Gemma Arterton, Denise Gough, Janet McTeer şi Lia Williams. 

Cea de-a 40-a gală de decernare a galei Olivier Awards va avea loc la Londra, pe 3 aprilie. 

Premiile Olivier, denumite astfel începând din 1984 în semn de omagiu adus actorului Laurence Olivier, sunt decernate de Society of London Theatre şi recompensează excelenţa din producţiile teatrale din Marea Britanie. Aceste premii sunt considerate echivalentul britanic al Tony Awards, decernate în Statele Unite pentru producţiile de pe Broadway.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.