Met Gala, unul dintre evenimentele cele mai mondene ale anului la New York, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. O decizie anunţată luni de Anna Wintour, cea care prezidează acest eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redactorul-şef al revistei americane Vogue a spus într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul revistei că este o "decizia responsabilă şi inevitabilă a Metropolitan Museum of Art de a-şi închide porţile" până la noi ordine. 

Prevăzută iniţial să aibă loc pe 4 mai, gala de la Metropolitan Museum of Art este o seară de binefacere organizată în fiecare an în beneficiul Costume Institute, departament al muzeului cu buget propriu şi care nu primeşte nicio finanţare din partea Met. 

Creată în 1948, gala a fost mult timp un eveniment rezervat persoanelor din înalta societate new-yorkeză, principala sursă de mecenat pentru Met. S-a deschis progresiv începând din anii 1970, înainte de a se transforma după ce Anna Wintour a preluat conducerea în 1995. Ea l-a transformat într-un eveniment adaptat erei reţelelor de socializare şi democratizării modei, până în punctul în care a ajuns să rivalizeze cu ceremonia de la premiile Oscar. 

Gala ar fi trebuit să fie co-prezidată de actriţa americană Meryl Streep, Emma Stone, dramaturgul şi actorul Lin-Manuel Miranda, directorul artistic al colecţiilor pentru femei de la Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, şi Anna Wintour.

Expoziţia ar fi trebuit să se deschidă pe 7 mai, pentru a se încheia pe 7 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.