New Draft, prima rezidenţă de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată exclusiv proiectelor din România, a lansat apelul de proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenariştii şi autorii din medii conexe care au un proiect de film în faza de început pot aplica până pe 15 iunie la programul ce se va întinde pe o durată de trei luni, între iulie şi octombrie 2021.

New Draft se va desfăşura online, în trei sesiuni de câte o săptămână de lucru intensiv pe 12 proiecte de lungmetraj, plecând de la sinopsis dezvoltat şi ajungând la drafturi dezvoltate de treatment sau scenariu, totul finalizându-se cu un pitch în faţa unui grup de producători din România. Pe parcursul programului, participanții vor rescrie și apoi vor participa la sesiuni comune de feedback, totul pentru a-și dezvolta propriul proiect, dar și capacitatea de lectură și de analiză a unui scenariu.

Finalul rezidenţei New Draft va coincide cu deschiderea aplicaţiilor la concursuri de fonduri sau rezidenţe din străinătate. Astfel că proiectele vor avea şansa de a-şi continua traseul de dezvoltare.

Cele 12 proiecte finaliste vor forma trei grupe, fiecare cu câte un coordonator. Trainerii şi organizatorii primei ediţii sunt Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi Crăiţa Nanu.

Oana Răsuceanu este scenarist şi dramaturg, în prezent doctorand şi asistent universitar în cadrul Facultăţii de Film (UNATC) unde predă Scenaristică. Cu o activitate atât în film, cât şi în teatru, ea este trainer pentru mai multe ateliere de scriere (creativă sau scenaristică) dedicate profesioniştilor şi amatorilor (copii şi adolescenţi) deopotrivă.

Ana Agopian este regizor, scenarist şi lector universitar al catedrei de scenaristică din cadrul UNATC şi co-fondator al asociaţiei Control N, prin intermediul căreia a susţinut ateliere de scenaristică, cel mai recent fiind LIM|Less is More: Creative Pre-writing.

Crăiţa Nanu este scenarist, consultant de scenarii (specializat în cadrul Torino Film Lab), selecționer de filme pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania şi PR.

„Am pornit dintr-o nevoie personală: de a avea lângă noi oameni cu mintea fresh şi cunoştinţe în domeniu care să ne ajute să ieşim din hăţişurile propriilor poveşti fără să le pierdem pe drum. Asta s-a combinat cu experienţa fiecăreia dintre noi în cadrul unor programe similare de lucru din străinătate. Într-un final am spus că merită să gândim o rezidenţă strict pentru autorii români, care să poată genera rezultate palpabile. New Draft aduce timpul, structura şi metodologia necesare pentru a lărgi paleta de posibile producţii autohtone”, spune echipa de organizatori.

Cei interesaţi se pot înscrie cu un sinopsis dezvoltat, o scrisoare de intenţie, CV, precum şi un link către minim un film reprezentativ din filmografia cineastului sau un scenariu de scurt sau lung metraj. Aplicaţiile vor fi trimise pe adresa info@controln.ro. New Draft nu percepe taxe de înscriere sau participare.

New Draft - rezidenţă online de dezvoltare de scenarii este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), iniţiat şi dezvoltat alături de Zbang Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.