Decesul unei femei din El Paso (Texas) a fost marcat printr-un necrolog neobişnuit, scris de unul dintre fiii ei, care a devenit viral după ce a fost publicat miercuri, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Obscena, fertila, roşcata figură matriarhală a unei mari familii evereieşti, mexicană de ţărani a murit”, începe necrologul pentru Renay Mandel Corren.

Femeia a decedat sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, iar necrologul  de o mie de cuvinte a fost publicat în Fayetteville Observer.

Corren a fost jelită „în numeroasele localuri pline de farmec unde a dat faliment”.

Familia a inclus locul ei de naştere, McKeesport (Pennsylvania), unde „s-a îndrăgostit de şuncă şi ateism”, Kill Devil Hills (Carolina de Nord), „unde visurile lui Renay, ratele bancare şi căsnicia sunt îngropate”, şi Miami (Florida), „unde părinţii lui Renay, unchii, mătuşile şi speranţele eterne ale fanilor Miami Dolphins sunt îngropate adânc”.

Necrologul amuzant a fost scris de fiul lui Corren, Andy, şi a devenit viral rapid.

Omagiul adus unei mamei cu drag numită de familie „Rosie” este poate o relatare cunoscută a unei lungi vieţi pline de evenimente, presărată din belşug cu anecdote şi întâlniri, unele despre care soţul ei admite că nu sunt adevărate. Însă ironia reprezintă un tribut afectuos adus unei doamne despre care membrii familiei încă nu cred că a murit.

„Renay s-a jucat cu moartea mai multe decenii, dar mereu a învins-o şi a fugit în arginti a ei maşină  Chevy Nova”, se mai arată în text. „Covid nu a putut să o ucidă pe Renay. Nici cele două pneumonii, infecţii, cheaguri de sânge, picioarele bolnave, dublul cancer la sân, mastectomiile, recesiunile, falimentul, căsnicia cu un afemeiat sergent major, divorţul di anii 1970, cei şase copii, o cazirană, câteva avorturi sau o aventură cu Larry King în anii 1960”.

Au fost listate şi talentele ei: „A jucat cărţi precum un rechin, bowling ca un profesionist şi a râs cu băieţii până dimineaţa. Renay nu a gătit, nu a făcut curăţenie şi era nepricepută cu banii, de asemenea. Iată la ce era minunată Renay: să îşi vopsească rădăcinile roşii, manichiura săptămânală, grlumele porcoase, pescuitul pe dig, să ruleze jointuri şi să cumpere reviste deocheate”.

Şi-a trăit ultimele zile „sub îngrijirea, compasiunea, verificarea şi, evident, răbdarea fără limită a fiului ei preferat şi nurorii ei, Michael şi Lourdes Corren, în sanctuarul de vaci faimos la nivel mondial , El Paso”.

Printre mulţii membri ai familiei rămaşi în urma ei, se află „fiul ei preferat”, numit „cel homosexual, care scrie necrologuri răutăcioase în timpul liber, Andy Corren, din - evident - New York City”.

Necrologul a fost încheiat cu detalii despre un serviciu funerar programat pentru luna mai a anului viitor, care va fi „lipsit de respect şi complet neconfesional” şi avea loc „cel mai probabil, la o sală de bowling din Fayetteville”.

Soţul ei a spus că el şi cinci rude au renunţat la a primi o moştenire.  „Familia cere zero discreţie şi proprietate, niciuna, şi de fapt vă încurajează să cheltuiţi nişte bani de la guvern azi la o masă de blackjack sau pentru o croazieră ieftină pentru a găsi moştenirea noastră”.

„De dragul lui Larry King: râdeţi. Pa, mami. Te iubim la nebunie”, a fost scris în încheiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.