Naomi Campbell le-a criticat pe colegele ei de breaslă care se folosesc de popularitatea lor de pe reţelele de socializare pentru a fi angajate de creatori de modă şi de branduri renumite şi a spus că aceste top-modele ”nu au lucrat din greu” pentru a-şi construi o carieră, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedeta britanică pare că s-a referit la mai tinerele colege ale sale Kendall Jenner şi Gigi Hadid - care sunt extrem de populare pe reţele de socializare precum Instagram -, sugerând că succesul lor este ”nedrept”.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista GQ, top-modelul Naomi Campbell a vorbit despre o cutumă devenită normă în industria modei, ce constă în angajarea top-modelelor în funcţie de popularitatea pe care acestea o au în spaţiul online: ”Nu mi se pare că aceste fete au muncit din greu pentru a merita să obţină astfel de contracte”.

De asemenea, vedeta britanică, în vârstă de 46 de ani, a spus că s-a simţit întotdeauna în cariera ei ca ”un concurent de rang inferior”, deoarece a fost una dintre puţinele manechine de culoare care au reuşit să ajungă în vârful industriei modei.

”Am fost plătită mult mai puţin decât colegele mele albe şi a trebuit să călătoresc de trei ori mai mult în jurul lumii pentru a obţine aceeaşi sumă de bani ca ele. Întotdeauna m-am simţit ca un concurent de rang inferior”.

”Chiar şi în ziua de azi aud că se întâmplă lucruri de felul acesta. Am auzit că o femeie de culoare nu poate să promoveze o linie de produse pentru îngrijirea pielii deoarece anumite persoane spun că acele produse nu s-ar vinde bine. Cum vine asta? Doar femeile albe cumpără produse de înfrumuseţare?”, a adăugat top-modelul britanic.

Tototdată, Naomi Campbell a lăudat-o pe Christy Turlington, colega şi buna ei prietenă din anii 1990, deoarece aceasta obişnuia să refuze contracte dacă designerul sau brandul în cauză nu le angaja pe amândouă.

”A fost colega mea de cameră. De fapt, nici nu cred că aş fi avut o carieră în modă dacă ea nu ar fi existat. Este o persoană cu adevărat generoasă şi are un suflet minunat. Ţinem şi acum legătura una cu cealaltă, tot timpul, iar atunci când ne întâlnim simt că prietenia noastră nu s-a pierdut. Luăm lucrurile exact de acolo de unde le-am lăsat când ne-am văzut ultima dată. Toate fetele din grupul nostru din anii 1990 ne sprijinim între noi”, a spus vedeta.

”Christy le spunea designerilor: «Dacă nu o folosiţi pe Naomi în show, atunci nu veţi putea să mă angajaţi nici pe mine». Făcea acest lucru deoarece unii dintre designeri nu voiau să folosească modele de culoare. Nu sunt prea mulţi oameni care ar fi dispuşi să facă ceea ce ea a făcut pentru mine, periclitându-şi propria carieră. Noi, fetele din acel grup, nu ne consideram rivale şi ne-am sprijinit între noi în acea perioadă. Continuăm să facem acest lucru şi în prezent”, a adăugat Naomi Campbell.

Naomi Campbell, născută pe 22 mai 1970, este unul dintre cele mai cunoscute top-modele din lume, care a făcut parte, alături de Cindy Crawford, Linda Evangelista, Claudia Schiffer şi Christy Turlington, din grupul ”super-manechinelor” care au dominat industria modei în anii 1990.

Mama ei, Valerie Morris, este o fostă balerină de origine jamaicană, iar tatăl ei, care şi-a părăsit familia înainte de naşterea fiicei sale, era jamaicano-chinez. De altfel, bunica paternă a celebrului top-model britanic avea numele de familie Ming.

Prima ei apariţie publică s-a produs la vârsta de şapte ani, în videoclipul piesei ”Is This Love?” lansată de Bob Marley. La vârsta de 10 ani, s-a înscris la cursurile Academiei Conti din Italia, unde a studiat baletul, iar la vârsta de 12 ani a apărut într-un videoclip al grupului Culture Club. Apoi, la vârsta de 15 ani a realizat un spot publicitar pentru compania Ford şi, la scurt timp după aceea, a devenit model profesionist, semnând un contract cu Elite Model Management.

În 1988, Naomi Campbell a devenit primul top-model de culoare care a pozat pe coperta revistei Time şi, apoi, pentru ediţia franceză şi cea britanică a revistei Vogue. De atunci, Naomi Campbell a apărut pe copertele principalelor reviste de modă şi a defilat pentru toate marile case de modă din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.