Muzicianul şi producătorul Nile Rodgers, membru fondator al grupului Chic, a fost reales preşedinte al Songwriters Hall of Fame, cu unanimitate de voturi din partea Consiliului director.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a obţinut astfel al doilea mandat de trei ani de preşedinte al SHOF.

Rodgers a lucrat cu numeroase staruri de-a lungul carierei, ca producător, compozitor şi chitarist, între care David Bowie, Diana Ross, Madonna, Daft Punk şi Lady Gaga. El este co-fondator şi preşedinte al We are Family Foundation şi primul consilier-şef al Abbey Road Studios.

În plus, Nile Rodgers este fondator, alături de Merck Mercuriadis, al Hipgnosis Songs Fund.

„Nile este foarte respectat şi admirat de colegii săi şi de fani din toate generaţiile pentru că a fost un pionier în muzică”, a spus Linda Moran, preşedinte şi CEO al SHOF.

La rândul lui, Rodgers a spus: „În urmă cu trei ani, am fost onorat să fiu ales de colegi în funcţia de preşedinte al Songwriters Hall of Fame. A fost una dintre cele mai importante experienţe din viaţa mea să reprezint şi să sprijin comunitatea compozitorilor. Să primesc ocazia de a servi alţi trei ani este o responsabilitate pe care o iau foarte în serios. Am făcut o bună minunată în primii trei ani, în ciuda pandemiei, dar abia am început. Nu există industrie muzicală fără cântec şi sunt încântat să deservesc compozitorii care au livrat cele mai emblematice piese din toate timpurile”.

Songwriters Hall of Fame recunoaşte anual, cu premii, munca textierilor şi compozitorilor care au creat muzică în întreaga lume. Un compozitor cu un catalog notabil de cântece este eligibil pentru a fi inclus după 20 de ani de la primul cântec cu succes comercial semnificativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.