Muzicianul irlandez Bono a mărturisit, într-un interviu radiofonic la Desert Island Discs, cum a descoperit că are un frate vitreg, în 2011, la vârsta de 41 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am un frate pe care îl iubesc şi despre care nu ştiam că există", a spus liderul U2, care se află în perioada de promovare a autobiografiei intitulată "Surrender", care apare în noiembrie, explicând că tatăl său i-a ascuns acest lucru. 

"Este o familie foarte apropiată", explică Bono, "şi mi-am dat seama că tatăl meu a avut o prietenie profundă cu această femeie frumoasă, care face parte din familie, şi apoi au avut un copil. Şi toate acestea au fost ţinute secret ( ...) Nimeni nu ştia".

Existenţa acestui frate, descoperit târziu, i-a permis să înţeleagă reacţia tatălui său la moartea mamei sale, în 1974, din cauza unui anevrism. Şi să-l ierte. "Tatăl meu trecea prin multe. Capul lui era altundeva pentru că inima lui era altundeva". 

Paul David Hewson, numele adevărat al lui Bono, a crescut la Dublin, unde s-a născut în 1960. Are un frate mai mare, Norman. El a descoperit existenţa acestui frate vitreg cu doar un an înainte de moartea tatălui său în 2001.

"L-am întrebat dacă o iubeşte pe mama, iar el a răspuns 'da'. Şi l-am mai întrebat 'cum s-a putut întâmpla asta?', iar el a spus: "Se întâmplă”. Şi a mai spus că a încercat să rezolve lucrurile. Nu şi-a cerut scuze, ci doar a relatat faptele. Era împăcat cu asta". 

Cântăreţul şi-a exprimat regretul că a fost un adolescent "greu de tratat", adăugând: "Simt că nu am fost acolo pentru el".

Bono a povestit şi cum şi-a cerut iertare de la tatăl său, într-o capelă, în Franţa. "Nu era nimeni acolo, am aprins o lumânare şi am îngenuncheat şi i-am spus: "Uite, îmi pare rău că nu am fost acolo pentru tine, ai trecut prin multe şi ai fost acolo. Te rog, iartă-mă' Şi m-am simţit liber". 

Prima carte de memorii a lui Bono va fi lansată anul acesta la editura Penguin Random House. Intitulată "Surrender", autobiografia va cuprinde copilăria cântăreţului la Dublin, inclusiv pierderea bruscă a mamei sale când avea 14 ani, succesul U2 şi munca sa de activist în lupta împotriva SIDA şi a sărăciei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.