Muzicianul blues Lucky Peterson în vârstă de 55 de ani a murit duminică după-amiază, într-un spital din Dallas, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea lui Lucky Peterson, duminică, la ora 2:25 PM, în Dallas. Se afla acasă când a început să se simtă rău şi a fost dus urgent la spital, în stare critică, dar, din păcate, nu a putut fi reanimat”, se arată în mesaj.

Născut în 1964, în Buffalo, Peterson a debutat ca organist pe scena Governor's Inn, la vârsta de 5 ani, şi a fost remarcat de contrabasistul Willie Dixon. În 1969 a lansat primul album, „Our Future”, pe care l-a prezentat în numeroase emisiuni de televiziune.

A abordat, de-a lungul carierei, diverse stiluri. După orgă, chitara a devenit al doilea instrument preferat al său, iar stilul de interpretare a fost asemănător lui B.B. King. În 2009, a revenit la prima dragoste, cu triplul album „Organ Soul Sessions”.

În 2014, a lansat albumul „The Son of a Bluesman”, inspirat de trecutul lui şi de tatăl lui, proprietarul Governor's Inn, unul dintre cele mai importante cluburi de blues din Statele Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.