Anul viitor, în prima zi de luni din mai, Muzeul Metropolitan de Artă din New York va sărbători "Frumoasele adormite" în cadrul mult aşteptatei Met Gala, un eveniment în beneficiul Costume Institute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema este legată de expoziţia din primăvara anului 2024 a institutului, "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", care nu se referă la basme, ci la utilizarea tehnologiei şi a conservării pentru a revitaliza veşmintele vechi.

Publicul trebuie să se aştepte la modă de înaltă calitate - mai exact, la aproximativ 250 de piese de îmbrăcăminte şi accesorii ale colecţiei - dar şi la realitate augmentată, inteligenţă artificială, imagini generate pe calculator, raze X, animaţii video şi proiecţii de lumini. Vor exista chiar şi peisaje sonore, recreând foşnetul subtil al ţesăturilor în timp ce sunt purtate.

"Expoziţia inovatoare de primăvară 2024 a Institutului Costumelor de la Met va împinge limitele imaginaţiei noastre şi ne va invita să experimentăm faţetele multisenzoriale ale unui articol de îmbrăcăminte, multe dintre acestea pierzându-se atunci când intrăm într-o colecţie de muzeu ca obiect", a declarat directorul Met, Max Hollein, într-un comunicat. "'Sleeping Beauties' va spori angajamentul nostru faţă de aceste capodopere ale modei prin evocarea modului în care acestea se simt, se mişcă, sună, miros şi interacţionează atunci când sunt purtate, oferind în cele din urmă o apreciere mai profundă a integrităţii, frumuseţii şi strălucirii artistice a lucrărilor expuse". 

Expoziţia anuală de modă este un blockbuster pentru Met - atât de mare încât, luna trecută, muzeul a anunţat că intenţionează să transforme magazinul de cadouri din Great Hall într-un nou spaţiu de galerie pentru Costume Institute. Acest proiect de 50 de milioane de dolari este programat să fie finalizat în 2026.

Met nu a anunţat încă gazdele pentru balul care însoţeşte expoziţia, dar spectacolul este sponsorizat de TikTok şi de casa de modă de lux Loewe, care este condusă de designerul Jonathan Anderson.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.