Motivul pentru care prinţul George poartă întotdeauna pantaloni scurţi în timpul apariţiei sale oficiale a fost dezvăluit, miercuri, de un expert în regulile de etichetă ale casei regale britanice, informează revista Vanity Fair.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii de la ediţia britanică a revistei Harper’s Bazaar au lansat o anchetă şi au identificat motivul din spatele acestei vestimentaţii speciale a prinţului George. Motivul ţine de un singur aspect - tradiţia britanică.

”Este un lucru tipic englezesc să îmbraci un băieţel în pantaloni scurţi”, afirmă expertul în etichetă William Hanson. ”Pantalonii lungi sunt pentru adolescenţi şi pentru bărbaţi, în timp ce pantalonii scurţi pentru băieţi reprezintă unul dintre semnele distinctive şi silenţioase pe care le avem aici, în Anglia. Deşi vremurile se schimbă (lent), o pereche de pantaloni lungi pentru un băiat mic este considerat un semn al clasei de mijloc şi destul de suburban. Şi niciun aristocrat care se respectă sau membru al familiei regale nu îşi doreşte să fie considerat suburban. Nici chiar ducesa de Cambridge”, a adăugat William Hanson.

Acelaşi expert în etichetă consideră că familia regală britanică a păstrat cel mai probabil această tradiţie mai degrabă ca un tribut adus trecutului, nu pentru a se diferenţia de clasa muncitoare. Prinţii William şi Harry au purtat şi ei în copilărie pantaloni scurţi asemănători celor purtaţi în zilele noastre de prinţul George. Cu toate acestea, există întotdeauna un fel de diferenţiere de clasă moştenită, atunci când vine vorba de a respecta o modalitate adecvată pentru a face un anumit lucru în timpurile moderne, consideră William Hanson.

”Aristocraţii britanici sunt întotdeauna înclinaţi să respecte tradiţiile, iar aceasta îi diferenţiază, într-o manieră silenţioasă, de restul lumii”, a explicat acelaşi expert în etichetă.

Aristocraţii şi membrii familiei regale din Marea Britanie respectă astfel o tradiţie străveche. În trecut, înainte de a putea să poarte pantaloni scurţi, bebeluşii băieţi trebuiau să fie îmbrăcaţi într-o cămaşă lungă în primul an sau în primii doi ani de viaţă. Acele cămăşi de noapte au supravieţuit până în zilele noastre sub forma cămăşilor de botez. Apoi, după ce mai creşteau puţin, băieţii puteau să poarte articole vestimentare care semănau mai mult cu pantalonii scurţi şi pantalonii lungi decât cu rochiile. Obiceiul este ca băieţii să treacă la pantaloni lungi în jurul vârstei de opt ani, a explicat William Hanson. 

Prinţul William şi Catherine Middleton s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, într-o ceremonie fastuoasă. Primul lor copil, prinţul George, s-a născut pe 22 iulie 2013, iar cel de-al doilea, prinţesa Charlotte, a venit pe lume pe 2 mai 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.