Producţiile cinematografice "Moromeţii 2", "Nu mă atinge-mă", "Coborâm la prima", "Dragoste 1. Câine", "România neîmblânzită" şi "Secretul fericirii" vor putea fi văzute la Festivalul Filmelor Româneşti, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, la Grand Cinema & More. Biletele vor avea un preţ special de 20 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va fi deschis de "Moromeţii 2". Continuarea uneia dintre cele mai iubite şi cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei româneşti readuce pe marile ecrane cunoscutele personaje ale lui Marin Preda, în regia lui Stere Gulea, cel care a realizat şi primul film din 1987.

În fiecare zi a festivalului va rula la Grand Cinema & More şi controversatul lungmetraj "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", o producţie unică ce nu a intrat încă în circuitul cinematografelor, având ca dată de lansare ianuarie 2019. Filmul regizoarei Adina Pintilie, recompensat cu premiul Ursul de Aur şi trofeul pentru "cel mai bun debut" la Berlinale, este un amalgam între documentar, spectacol vizual şi cinema, o adevărată incursiune în subiecte dificile precum singurătatea sau intimitatea.

"Coborâm la prima", în regia lui Tedy Necula, primul film inspiraţional autohton care aminteşte de tragedia de la Colectiv, este inclus şi el în programul festivalului. Pelicula spune povestea pasagerilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după devastatorul incendiu.

După "Eu când vreau să fluier, fluier", distins în 2010 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, regizorul Florin Şerban revine cu un nou proiect cultural de succes - "Dragoste 1. Câine". Lansat în vară, filmul a obţinut deja două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo. "Dragoste 1. Câine" spune  povestea de dragoste viscerală dintre un pădurar şi o femeie pe care o găseşte abandonată în pădure - o poveste izolată în timp şi spaţiu, care explorează iubirea izvorâtă din furie şi frică.

În cadrul Festivalului Filmelor Româneşti de la Grand Cinema & More va putea fi văzut şi documentarul "România Neîmblânzită". Producţia ce dezvăluie în 90 de minute frumuseţea sălbatică, nealterată şi magică a României a fost desemnată "cel mai bun film documentar despre natură, mediu şi ecologie" în cadrul festivalului internaţional Cannes Corporate Media & TV Awards.

Cel de-al şaselea film este "Secretul fericirii", debutul în lungmetraj al regizorului Vlad Zamfirescu, o producţie ce te poartă printr-o paletă de emoţii, de la umor până la dramă cu accente sarcastice, într-un singur decor şi trei personaje, precum o piesă de teatru.

Programul complet al filmelor este disponibil pe www.grandentertainment.ro , iar biletele pot fi achiziţionate atât online, cât şi din cinematograf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.