Mormântul actriţei Romy Schneider, aflat în cimitirul din Boissy-sans-Avoir, o localitate din departamentul francez Yvelines, a fost profanat de autori necunoscuţi, weekendul trecut, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei surse care participă la ancheta demarată de autorităţi, fapta s-a petrecut weekendul trecut.

”Unul sau mai mulţi indivizi au desigilat piatra funerară şi au deplasat-o, deschizând astfel cavoul”, a dezvăluit sursa. ”În acest stadiu al anchetei, nu a fost constatată, în principiu, o altă degradare a mormântului”, a adăugat aceeaşi sursă.

Jandarmii din Mantes-la-Jolie coordonează ancheta autorităţilor locale.

Romy Schneider, o actriţă franceză de origine germană, al cărei nume real a fost Rose-Marie Albach Retty, s-a sinucis pe 29 mai 1982, la vârsta de 43 de ani.

Rolul din trilogia ”Sissi”, în care a interpretat-o pe împărăteasa Elisabeta a Austriei, a ajutat-o să devină celebră şi a propulsat-o la vârsta de doar 16 ani pe culmile gloriei.

A colaborat cu regizori de marcă din a doua jumătate a secolului al XX-lea, precum Claude Chabrol, Luchino Visconti, Costa-Gavras, Orson Welles şi Bertrand Tavernier.

Romy Schneider a câştigat numeroase trofee prestigioase, inclusiv un Glob de Aur - în 1964 pentru rolul din ”Cardinalul/ The Cardinal” - şi două premii de interpretare la Cannes - în 1976 pentru rolul din filmul ”L'important c'est d'aimer” şi în 1979 pentru interpretarea din pelicula ”Une histoire simple”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.