Monica Bellucci şi Carla Bruni-Sarkozy au urcat pe podium la prezentarea Dolce & Gabbana, colecţia Giorgio Armani s-a evidenţiat prin creaţiile în culori marine, elegante, iar o întâlnire mult aşteptată a fost parada colecţiei Fila, o revenire spectaculaosă a unui brand dedicat vestimentaţiei sportive. Acestea au fost show-urile care au încheiat duminică Săptămâna Modei de la Milano.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Dolce & Gabbana, patrimoniul genetic şi eclectic a fost inclus într-un tablou viu în deschiderea prezentării colecţiei primăvară-vară 2019: Monica Bellucci a purtat o rochie cu buline mulată, care reprezintă Sicilia, iar Carla Bruni-Sarkozy un costum din brocart, pentru baroc. 

Familia Rossellini pentru D&G (Foto: Facebook)
Familia Rossellini pentru D&G (Foto: Facebook)

Familia Rossellini, cu Isabella şi copiii săi Roberto şi Elettra (aceasta din urmă cu copilul în braţe), a simbolizat tradiţia, în timp ce modelul-vedetă al anilor 1990, Eva Herzigova a purtat o rochie neagră cu volane de mătase, a reprezentat meşteşugul.  

"Această familie pe care v-am prezentat-o este istoria noastră din 1984 până în prezent", a declarat pentru AFP Stefano Gabbana la finalul paradei. 

Manechinele au simbolizat diversitatea culorilor, a materialelor, motivelor şi a stilului: femei cu forme, mai tinere, mame cu fiicele lor, cupluri ţinându-se de mână, staruri ale Instagramului sau necunoscuţi. 

Intitulată "Forma culorilor", colecţia lui Giorgio Armani a anunţat manifestul designerului în care "emoţiile devin culori, culorile definesc formele".

Creaţii Giorgio Armani primăvară-vară 2019 (Foto: Facebook)
Creaţii Giorgio Armani primăvară-vară 2019 (Foto: Facebook)

Eleganţa liniară este pur "armaniană" cu forme esenţiale, lejere, alungite. Paleta acvatică: nuanţe de albastru, roz, verde pastel, griuri metalice şi reflexii subtile multicolore care evocă suprafaţa strălucitoare şi irizată a apei. Pantalonii au forme fluide, veste scurte, rochii plisate brodate, iar rigiditatea tăieturilor emană delicateţea siluetelor. 

O altă întâlnire mult aşteptată în ultima zi a evenimentului a fost show-ul mărcii de sportswear Fila. Foarte apreciată de publicul larg, marca piemonteză mai veche de un secol, astăzi proprietatea unui grup coreean, cunoaşte o relansare de interes mondial.  

Făcut celebru de campionul suedez Bjorn Borg pe terenul de tenis, acest logo este din nou peste tot, pe copertele revistelor de modă ca şi pe stradă, purtat atât de adolescenţi, cât şi de adulţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.