Noor Jehan, un elefant de la Grădina Zoologică din Karachi, Pakistan, a cărui boală a relansat criticile aduse grădinilor zoologice din această ţară, a murit, în pofida eforturilor disperate de a o trata, afirmă oficialii, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elefantul în vârstă de 17 ani era în stare gravă după ce a căzut într-un iaz, luna aceasta, şi nu mai putea să se ridice fără ajutor.

”După ce a luptat timp de nouă zile, ea a murit din cauza stării grave. A petrecut prea mult timp zăcând pe pământ – o situaţie care ameninţă viaţa elefanţilor”, a afirmat organizaţia internaţională pentru protecţia animalelor Four Paws, care i-a consiliat pe veterinarii locali şi internaţionali cu privire la tratamentul elefantului.

Veterinarul Amir Khalil de la Four Paws a afirmat că a fost ”sfâşietor că ea a trebuit să moară la doar 17 ani, când putea să mai trăiască mulţi ani”. Noor Jehan era un elefant african, a căror durată medie de viaţă este de 60-70 de ani.

În ultimii ani, doi lei au murit asfixiaţi în Pakistan, după ce îngrijitorii au încercat să îi scoată din bârlogul lor folosind fumul. De asemenea, au murit mai mulţi pui de tigru alb.

Directorul Grădinii Zoologice din Karachi a fost schimbat în această lună în urma unor plângeri privind neglijenţa.

În 2020, o instanţă a decis închiderea Grădinii Zoologice din Islamabad, unde trăia elefantul Kaavan. După ani la rând în care a militat pentru eliberarea lui Kavaan, starul american Cher a mers în Pakistan pentru a-l conduce la mutarea într-un sanctuar din Cambodgia.

Khalil a afirmat că Grădina Zoologică din Karachi nu întruneşte standardele internaţionale şi a cerut ca Madhubala, celălalt elefant sănătos care a mai rămas la Zoo, să fie relocat într-un spaţiu mai potrivit speciei sale, pentru a avea o şansă la o viaţă mai bună.

Organizaţia Four Paws a afirmat că Madhubala deplânge pierderea prietenei sale de-o viaţă.

Criticile aduse autorităţilor în contextul situaţiei lui Noor Jehan – cu imagini care o înfăţişează zăcând neajutorată pe o parte – au dus la relatări în presa locală potrivit cărora Grădina Zoologică din karachi ar putea fi închisă definitiv.

Four Paws a arătat că o astfel de propunere este binevenită, adăugând că acesta ar putea fi un punct de cotitură pentru bunăstarea animalelor sălbatice aflate în captivitate în Pakistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.