Pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian este noul curator al concertelor de jazz care vor avea loc în luna octombrie, la Arcub, în a doua stagiune Artist in Residence, organizat de Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modelat după programe similare din San Francisco, New York şi Amsterdam, Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înşişi.

După ce a cântat alături de mari nume ale jazzului mondial, Mircea Tiberian devine în această toamnă artistul în rezidenţă, curatorul şi unul dintre performerii celei de-a doua stagiuni Artist in Residence.

Tema propusă de pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian pentru noua serie de concerte de la Arcub este "Jazz - un limbaj muzical al viitorului".

“În zilele noastre lumea muzicii e din ce în ce mai distinct împărţită între larga majoritate, consumatoare a unor produse de serie simpliste, predictibile, lipsite de orice potenţial creativ şi o minoritate rezistentă, deschisă  încă spre firesc, spre arta vie. În acest peisaj schizoid muzicianul de jazz, creatorul de muzică în timp real se pare că posedă încă mijloacele de supravieţuire. O dovedeşte numărul din ce în ce mai mare de improvizatori într-un context instituţional destul de puţin ofertant", a spus Mircea Tiberian.

Artist in Residence conţine o serie de şase concerte organizate în perioada octombrie - decembrie, la Sala Mare Arcub.

În deschiderea stagiunii, artistul curator, Mircea Tiberian, va susţine concertul special "Looking Forward to the Past", alături de Michael Acker la bas şi de John Betsch (SUA) la tobe. Tiberian/ Acker/ Betsch va concerta pe 5 octombrie la Arcub, alături de invitata specială din Marea Britanie, vocalista Marta Hristea von Friedeburg.

 

Mircea Tiberian este compozitor şi pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică care se întinde pe mai mult de patru decenii şi include peste 20 de albume discografice, cele mai recente fiind "Pale Dot", "Raphael" şi "Both Sides of the River".

Experienţa artistului s-a extins şi în aria pedagogiei, fiind profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fondatorul şi coordonatorul secţiei de Jazz/ Pop music. Tiberian este activ şi în domeniul literar sau muzicologic. Pe lângă volume de specialitate precum "Tehnica improvizaţiei în muzica de jazz", el a publicat cărţi care tratează fenomenul muzical în general: "Notes on Music and Music Notes", "Cartea de muzică", "Jazz inside out", "Domeniul muzical - o lume cu patru dimensiuni", "Sunetul de referinţă".

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro sau de la casa de bilete de la sediul Arcub (Strada Lipscani, nr. 84-90). Preţ: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete Arcub cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.