Mingea de volei botezată „Wilson” care i-a ţinut companie personajului lui Tom Hanks în filmul „Naufragiatul/ Cast Away” a fost vândută la licitaţie pentru 308.000 de dolari, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chuck, personajul principal al filmului din 2000 al lui Robert Zemeckis, supravieţuieşte unui accident aviatic şi petrece ani buni pe o insulă pustie. Mingea, pe care a botezat-o Wilson, după marca sa, este singurul lui prieten.

Obiectul a fost creat să arate murdar şi a stat mult timp în apă în timpul filmărilor, potrivit Prop House, casa de licitaţii unde a fost vândut.

Tom Hanks a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretare, iar lungmetrajul a mai fost selectat la premiile Academiei americane la categoria sunet. Actorul a pierdut trofeul în faţa lui Russell Crowe, pentru „Gladiatorul”.

Vânzarea lui Wilson face parte din licitaţia a 1.100 de suvenire de film a Prop House, inclusiv a costumului purtat de Will Ferrell în „Elf” (2003). Acesta a fost adjudecat contra sumei de 235.000 de dolari, de aproximativ zece ori mai mult decât estimarea iniţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.