Recoltarea de crabi de zăpadă din Alaska a fost anulată pentru prima dată în istorie, după ce miliarde de crustacee au dispărut din apele reci ale Mării Bering în ultimii ani, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul pentru pescuit din Alaska şi Consiliul de gestionare a pescuitului din Pacificul de Nord au anunţat că populaţia de crabi de zăpadă din Marea Bering a scăzut sub pragul de reglementare pentru a deschide pescuitul. 

Specialiştii afirmă că cifrele reale din spatele acestei decizii sunt şocante. Populaţia de crabi de zăpadă s-a redus, de la aproximativ 8 miliarde în 2018, la 1 miliard în 2021.  

"Crabul de zăpadă este de departe cea mai abundentă dintre toate speciile de crabi din Marea Bering care sunt capturate în scopuri comerciale", a declarat Benjamin Daly, cercetător la Alaska Department of Fish and Game. 

"Aşa că şocul şi uimirea că lipsesc multe miliarde din populaţie sunt demne de luat în seamă - şi asta include toate femelele şi puii", a mai afirmat cercetătorul.   

Recoltarea de crab roşu din Bristol Bay va fi, de asemenea, închisă pentru al doilea an consecutiv, au anunţat agenţiile. 

Oficialii au invocat pescuitul excesiv ca motiv pentru anularea sezoanelor.  

"Astfel, au existat mai multe eliminări din populaţie decât intrări", au transmis oficialii.  

Între sondajele efectuate în 2021 şi 2022, crabii de zăpadă masculi maturi au scăzut cu aproximativ 40%, cu o estimare de 45 de milioane de kilograme rămase în întreaga Mare Bering. 

Specialiştii afirmă, însă, că nu pescuitul excesiv a fost cel care a cauzat scăderea, ci schimbările climatice cauzate de om.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.