Melodia "Dreams" din 1970 a formaţiei Fleetwood Mac a devenit virală pe TikTok. Ea a fost folosită de un internaut într-un videoclip vizualizat de 22 de milioane de ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansată în 1977, "Dreams" a revenit la modă graţie platformei dedicată tinerilor. Reţeau de socializare este cunoscută ca o „maşinărie” de promovare a melodiilor tinerilor artişti şi a pieselor actuale. 

În ultimele zile, balanda anilor '70 semnată de Stevie Nicks a devenit populară după ce a fost folosită într-un videoclip devenit viral. Internautul Doggface208 a făcut skateboarding pe o stradă în timp ce bea suc de merişoare. Videoclipul a adunat 4 milioane de like-uri şi aproape 22 de milioane de vizualizări şi i-a permis melodiei "Dreams" o revenire în topuri. 

Melodia, de pe album de succes "Rumors", înregistrase până acum în jur de 490.000 de ascultări. În următoarele zile, această cifră a trecut de peste un milion de ascultări pe zi, adică mai mult de dublu. Ascultările au crescut cu 127% pe Spotify şi cu 221% pe iTunes, potrivit cifrelor site-ului Rolling Stones. Achiziţionările melodiei au crescut de 184%. 

Ca urmare a acestui succes, Mick Fleetwood, co-fondator şi baterist al formaţiei, s-a înscris pe TikTok. 

Rockstarul în vârstă de 73 de ani a distribuit primul său videoclip în care reproduce ceea ce a făcut Doggface208. "El avea dreptate. Dreams şi un suc de merişoare se aud altfel", a scris muzicianul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.