Actorul, regizorul şi scenaristul Mel Brooks, legendă a cinematografiei, şi-a exprimat, într-o înregistrare video publicată pe Twitter, sprijinul în alegerile prezidenţiale pentru democratul Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată când Brooks, în vârstă de 94 de ani, transmite un mesaj politic.

Alături de cineastul premiat cu Oscar pentru sceanriul „The Producers” (1967), în înregistrare apar fiul lui, Max Brooks, şi nepotul lui. „Tatăl meu, Mel Brooks, are 94 de ani. Nu a făcut niciodată un clip politic. Până acum”, a scris Max Brooks pe contul de Twitter, unde a publicat înregistrarea.

Mel Brooks apare aşezat la o masă, pe care stă o cană cu inscripţia „Cup of Joe”, iar fiul şi nepotul lui se află afară, ţinând postere cu Biden.

„Salut. Sunt Mel Brooks şi în spatele meu îi vedeţi pe fiul meu şi nepotul meu. Ei nu pot fi cu mine. De ce? Din cauza acestui coronavirus şi pentru că Donald Trump nu a făcut nimic în legătură cu asta. Aşadar, mulţi oameni au murit şi, când eşti mort, nu poţi face prea multe”, a spus el.

Brooks a afirmat că îl susţine pe Biden pentru că îi plac datele şi ştiinţa, în timp ce Trump a fost criticat pentru minimalizarea pandemiei şi pentru că nu a purtat masca sanitară înainte de a fi diagnosticat cu Covid-19.

„Deci, votez pentru Joe Biden. Îmi place Joe. De ce îmi place Joe? Pentru că lui Joe îi plac informaţiile. Pentru că lui Joe îi place ştiinţa. Joe ne va duce înainte. Luaţi un pont de la mine, votaţi cu Joe”, a adăugat Brooks.

Alegerile prezidenţiale, la care republicanii sunt reprezentaţi de Donald Trump, iar democraţii, de Joe Biden, vor avea loc pe 3 noiembrie. Aproximativ 25% dintre alegători au votat deja prin corespondenţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.