Matthew M. Williams, fost DJ şi iubit al cântăreţei Lady Gaga, este noul director de creaţie al casei Givenchy, după ce Clare Waight Keller a părăsit compania în aprilie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 34 de ani, Williams are şi propria firmă, 1017 ALYX 9SM, cunoscută ca Alyx, nume pe care îl poartă fiica lui cea mai mare.

Odată cu această numire este clar că firma franceză, parte a grupului LVMH, se va concerta pe haine urbane şi sport.

„Cred că viziunea lui unică asupra modernităţii va reprezenta o mare oportunitate pentru ca Givenchy să scrie un nou capitol cu forţă şi succes”, a spus într-un comunicat Sidney Toledano, preşedinte şi director executiv al LVMH, citează TVE.

Creaţiile lui au legătură cu minimalismul anilor 1990 al unora ca Jil Sander, Martin Margiela şi Helmut Lang, dar sunt foarte avangardiste. 

„Este multă risipă în industria modei şi, cu acest pas pe care l-am făcut, vreau să schimb asta”, a spus el în 2015 când şi-a lansat firma.

Acum, Williams s-a arătat „extrem de onorat” să se alăture Givenchy. Prima lui colecţie pentru casa de modă va fi prezentată în octombrie, în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

„În aceste vremuri fără precedent pentru lume, vreau să transmit un mesaj de speranţă şi vreau să contribui la o schimbare pozitivă”, a declarat el.

Williams, vegetarian şi dependent de tatuaje, s-a născut pe 17 octombrie 1985, în Chicago, dar a crescut în California. A urmat pentru scurt timp cursurile Universităţii Pismo Beach din Santa Barbara, a jucat fotbal american, apoi a fost DJ, a avut o relaţie cu cântăreaţa Lady Gaga în timp ce era despărţit de actuala soţie, Jennifer, şi este prieten al rapperului Kanye West.

A colaborat cu Moncler, Stüssy, Vans, Dior şi Nike. În 2016, a fost finalist al Premiului LVMH pentru tineri designeri. S-a asociat cu italianul Lica Benini şi s-a mutat cu familia în Italia, iar acum îşi va schimba reşedinţa la Paris.

Casa Givenchy a funcţionat sub conducerea lui Hubert de Givenchy din 1952 până în 1988, când a fost preluată de LVMH. Creatorul de modă s-a retras în 1995, iar John Galliano a fost numit director de creaţie. Un an mai târziu, postul a fost preluat de Alexander McQueen, căruia i-au urmat Julien McDonald, Ozwald Boateng, Riccardo Tisci şi Clare Waight Keller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.